Serie

Familien Proud

Hverdager utenom det vanlige

I «Familien Proud: Stoltere og sterkere» har Zachary Quinto og Billy Porter stemmene til det flamboyante homoparet Randall og Barry.

Publisert Sist oppdatert

SERIEN «Familien Proud: Stoltere og sterkere» er oppfølgeren til den kritikerroste, amerikanske animasjonsserien «Familien Proud» (2001-2005). I sesong 1 av den nye serien som ble sluppet på Disney+ 22. februar, får vi høre stemmene til flere skeive kjendiser, blant andre Billy Porter og Zachary Quinto. Rapperen Lil Nas X, skuespillere Lena Waithe, Lizzo, Jane Lynch, og skjønnhetsguruen Bretman Rock bidrar også med sine stemmer.

I «Familien Proud: Stoltere og sterkere» har Zachary Quinto og Billy Porter stemmene til det flamboyante homoparet Randall og Barry.

I serien følger vi den forunderlige familien Proud, sett gjennom datteren Pennys øyne. Noe av sjarmen i serien skyldes skildringen av det amerikanske hverdagslivet, riktignok satt på spissen. Men det er ikke mer uvanlig enn at mange vil kjenne seg igjen i situasjoner fra eget liv.

Verken originalserien eller oppfølgeren handler direkte om lhbt+tematikk, men de skeive karakterene som dukker opp, bryter på forfriskende vis med forventninger til kjønn og seksualitet. Det er konservative Disney som står bak «Familien Proud». Selskapet har tidligere møtt motstand for inkludering av karakterer med «ukonvensjonelt» kjønnsuttrykk eller skeiv seksualitet. Det har ikke hindret dem i å produsere «Familien Proud: Stoltere og sterkere». Her møter vi blant andre afrikanskamerikanske Randall (Porter) og hvite Barry (Quinto), et flamboyant, homofilt par med en 14 år gammel adoptivdatter.

Håndteringen av serien er ribbet for snerpete konvensjoner. Mennesker i alle farger og fasonger er med og her ligger kanskje essensen. Serien gir oss mangfold uten at det alltid er et poeng i seg selv. Vi trenger ikke å få vite at det er ok å være homofil, lesbisk, eller trans hele tida. Det er menneskene bak de mangfoldige karakterene som er den sanne fornøyelsen.

Familien Proud: Stoltere og sterkere, sesong 1, Disney+

Powered by Labrador CMS