Musikk

Lenge leve Montero

Dokumentaren om Lil Nas X har premiere på Toronto Film Festival neste måned.

Lil Nas X på scenen under Long Live Montero-turneen, som i sommer brakte han til Tønsberg og Slottsfjell.
Publisert

Verden lå åpen for den unge rapperen Lil Nas X, som er født med navnet Montero Lamar Hill. Han kunne valgt å forbli i skapet og surfet på suksessen en god stund. Men i dagens musikkbransje hvor mange av de store stjernene ikke lenger lar seg styre av plateselskaper og kyniske managere, er det større rom for å være åpen og skeiv. Han er faktisk den første artisten som har kommet ut av skapet mens han har en nummer én-hit.

Lil Nas X kom ut i en twittermelding i juni i 2019 i anledning Pride. Han postet musikkvideoen «C7osure» og oppfordret fansen til å høre nøye på teksten og la til «some of y’all already know, some of y’all don’t care, some of y’all not gone fwm no more. but before this month ends i want y’all to listen closely to c7osure», før han avsluttet meldingen med en regnbue-emoji.

Låta «C7osure» har tekstlinjer som «Ain’t no more actin’, man that forecast say I should just let me grow/No more red light for me baby, only green, I gotta go/Pack my past up in the back, oh, let my future take ahold/This is what I gotta do, can’t be regrettin’ when I’m old» og «True say, I want and I need to let go, use my time to be free.»

Selvrealisering, musikk og identitet

Siden har han surfet på suksess verden over, og i sommer sto han øverst på plakaten på festivalen Slottsfjell i Tønsberg, hvor han leverte et forrykende show.

Nå skal fansen få et intimt møte med den populære artisten. Neste måned har dokumentaren «Lil Nas X: Long Live Montero» premiere på den prestisjetunge festivalen Toronto Film Festival.

Filmen beskrives som et intimt portrett av en artist på turné, som navigerer identitet, familie, forventninger og aksept, på samme tid som han reflekterer over sin egen plass i underholdningsbransjen som en svart og skeiv utøver.

Festivalsjef Cameron Bailey kaller dokumentaren en «triumf og en hyllest til den ekstraordinære kraften som kommer gjennom selvrealisering, musikk og identitet.»

 

Powered by Labrador CMS