Karine Jean-Pierre.

Skeive valgnyheter

Karine Jean-Pierre blir stabssjef for Kamala Harris. Den åpent lesbiske Jean-Pierre er den første afroamerikanske kvinnen som er stabssjef for en amerikansk visepresident.

Publisert Sist oppdatert

Karine Jean-Pierre har vært sentral i tre demokratiske valgkamper siden Obamas historiske seier i 2008. Hun er kommentator og politisk analytiker for NBC News og MSNBC , og foreleser i internasjonale og offentlige saker ved Colombia University.

I USA er hun er kanskje aller mest kjent for å ha stilt seg foran Kamala Harris da hun ble angrepet av en demonstrant på et politisk arrangement i fjor. Hun klarte å avverge angrepet på Harris ved å dytte den mye høyere mannen bort til sikkerhetsvaktene fikk fjernet han.

Karine Jean-Pierre sa til The Advocate etter kongressvalget for to år siden, at for henne betyr representasjon alt.

– Derfor er det så viktig med de nye representantene i kongressen, mange av dem kvinner og representanter for mange etniske minoriteter.

Første transperson i senatet

Sara McBride fra Delaware ble første transperson valgt inn i senatet og er med det den høyest rangerte offentlige ansatte transpersonen i USAs historie. I 2012, bare 22 år gammel, ble Sara McBride den første transpersonen som ble ansatt i Det hvite hus hvor hun jobbet med LHBT-rettigheter i fire år til Trump overtok som president.

28 prosent for Trump

Ifølge en undersøkelse New York Times offentliggjorde etter valget, stemte de fleste skeive, som ventet, demokratisk. 60 prosent av stemmene fra LHBT-befolkningen gikk til Biden-Harris. 28 prosent ga sin stemme til Trump. Undersøkelsen er basert på svarene fra 15.590 respondenter.

Powered by Labrador CMS