Martine Næss Johansen har tidligere gitt ut romanene «Hvite jenter kan ikke spille blues» (2015) og «Lykkelige mennesker har ikke bikkje» (2018). Hun ga ut «Den store SLAM!boka - en innføring i SLAM!poesi» sammen med Guro Sibeko (2018).

Om det verste skjer, hva har vi da?

Martine Næss Johansen har skrevet en dystopisk roman om et lesbisk par på reise gjennom USA, som kan leses som et stykke motstandsarbeid; en ny start er mulig. For gleden eksisterer. Håpet finnes.

Publisert

Tenk deg at det skjer noe som gjør at du blir fanget akkurat der du befinner deg, at du ikke får reise som du vil, at planene dine må settes på vent på ubestemt tid. Hva som vil skje med samfunnet er uavklart, ingen har sikre svar. Nå under koronapandemien er dette mer eller mindre hverdagen for alle. Slik var det ikke da Martine Næss Johansen gikk i gang med romanen for to-tre år siden.

Den dystopiske fortellingen, som handler om et lesbisk kjærestepar på reise gjennom USA, kom ut akkurat idet norske myndigheter varslet sterke begrensinger i bevegelsesfrihet, stengte ned idrett- og kulturliv og innførte grensekontroll. Næss Johansens fortelling er ikke lenger en tenkt framtidsvisjon. Det er den nye normalen.

«Vi har ikke fire nye år» starter i 2021, den dagen i februar der Donald Trump sverges inn for sin andre presidentperiode. De navnløse hovedkarakterene bestemmer seg for å dra fra Georgia, en av sørstatene og følgelig dypt konservativ. Det er logisk for dem at her vil bli mer og mer ulevelig med Trump i presidentstolen.

Nyforelsket i åpen bil

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS