Drag

Skeive kjendiser i «Drag Me Out»

Trodde du det bare var streitinger i «Drag Me Out»? Tenk deg om en gang til. I tredje episode er det Noman Mubashir og Eskil Pedersens tur til å forvandles.

Noman Mubashir (t.v) poserer for dommerne etter forvandlingen. Ved siden av står den stolte drag-moren Nabi Yeon Geisha.
Publisert

«Drag Me Out» ble allerede før premieren kritisert for å bare dragge opp streite kjendiser. Kan den nyeste episoden rette opp inntrykket?

I episode tre er det nemlig programleder Noman Mubashir og tidligere leder i Arbeidernes ungdomsfylking (AUF) Eskil Pedersen som får prøve seg som dragartister for en dag.

– Jeg er nok en ganske streit, homo mann, sier Pedersen i begynnelsen av episoden og avslører at dragkunnskapen hans er begrenset.

– Dragkulturen har blitt litt uglesett og sett ned på, også av homofile. Så jeg tenker at dette er min hyllest, applaus, til dragmiljøet, sier Mubashir.

Noe visnet

Pedersen får tildelt Alexander Divolino Honve alias Tatjana Sapphire som mentor, mens Mubashir får Remi Johansen Hovda alias Nabi Yeon Geisha som mentor.

Sistnevnte spør Mubashir om han noen gang har vært i drag. Nei, svarer Mubashir, men som barn ble han pyntet opp av tantene sine i kjole:

– Så kom onkelen min inn, og jeg var jo kjempestolt. Og så kjefter han på meg og sier: Har vi ikke nok jenter i dette huset. Og da husker jeg at noe stoppet opp i meg. Noe visnet inni meg. Da tenkte jeg at jeg skulle aldri ta på meg dametøy, eller en kjole, fordi det han sa gjorde så sterkt inntrykk på meg.

Parykk på hyttetur

Pedersen forteller at han også har gått i kjole og med sminke. Som barn hadde han en periode der han lånte sko og smykker fra moren. I dag kler han seg opp med kjole, parykk og sminke én gang i året: under en hyttetur med venner.

– Vi legger det ikke ut på sosiale medier. Jeg har ikke hatt det behovet, sier Pedersen.

– Er det noen grunn til at du ikke har lagt det ut? utfordrer mentor Tatjana Sapphire.

– Hvis jeg skal svare helt ærlig så er det litt fordi at ... Altså, jeg er en homofil mann, jeg tror det er litt sånn... Ikke sant, du vet, homofile menn blir kalt femi, blir mobbet, litt fordi man har de feminine sidene. Så det er litt ukomfortabelt for meg, tror jeg. Jeg holder litt igjen på det.

«Drag Me Out» sendes på discovery+.

Powered by Labrador CMS