Dronningen av Irland

Panti Bliss ble verdenskjent som en av pådriverne for felles ekteskapslov i Irland. I november kommer Panti Bliss til Oslo med dokumentaren The Queen of Ireland og showet High Heels in Low Places.

Publisert Sist oppdatert

Panti Bliss, også kjent som aktivisten Rory O’Neill (48), har blitt hyllet for sin direkte og utfordrende aktivisme og ble tidlig frontfiguren i ja-bevegelsen som sørget for at Irland sa et rungende JA til ekteskap for likekjønnede. Irland var det første landet i verden som lot innbyggerne selv bestemme gjennom en folkeavstemning.

Gjennom sin aktivisme har Panti Bliss blitt en nasjonal skatt, men også en internasjonal kjendis. Det er grunnen til at «dronninga» nå setter kursen mot Norge og Oslo, hvor hun skal presentere dokumentaren The Queen of Ireland, som handler om Rory O’Neill og hans alter ego Panti Bliss. I tillegg går Panti Bliss på scenen på Ingensteds i Brenneriveien i Oslo med showet High Heels in Low Places.

Tilfeldig aktivist

Blikk fikk tak i den berømte kjønnsillusjonisten, dragdronningen og aktivisten for å snakke, blant annet om alt som har skjedd i kjølvannet av ekteskapskampen i Irland.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS