Med flytende kjønnsuttrykk, uvisse seksuelle preferanser og ekstremt gode utseende, ble Leif og Paal Roschberg populære både blant menn og kvinner.

The Rocky Twins: Norges glemte stjerner

De to vakre og androgyne guttene Leif og Paal fra Frogner i Oslo, tok verden med storm som The Rocky Twins på 1920-tallet.

Publisert Sist oppdatert

Leif og Paal Roschberg høstet suksess på begge sidene av Atlanteren. Tvillingene opptrådte også i kvinneklær, og var blant de mest ettertraktete dragdronningene i verden. Deres historie er spekket med glitter og glamour, med sex og skyggeliv.

Som barn elsket de å kle seg ut i morens klær og sette opp teaterforestillinger i hagen på Lille Frogner. Det var der Inga Bjørnson så en av forestillingene deres og bestemte seg for at alle byens barn måtte se stykket. Tolv år gamle ble tvillingene stjerner ved Inga Bjørnsons Barneteater, det første i Skandinavia der barn spilte for barn.

15-år gamle bokdebuterte Leif og Paal med «Til eventyrland» (1924), skrevet av Leif og illustrert av Paal, men det var stepping som virkelig fanget guttenes interesse. Brødrene tok dansetimer hos Per Aabel (1902 – 1999), som senere ble en av landets fremste skuespillere, men som begynte karrieren som danser og instruktør.

At Aabel ble begeistret for de elegante og ambisiøse tenåringene, overrasker ikke. Han så nok seg selv i guttene og følte et felleskap med dem, slik skjulte homofile gjerne gjør, og tvillingene kom snart til å nyte godt av hans mange teaterforbindelser i London, Paris og Budapest.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS