Urix

Nynazister angrep eventyrstund

Høyreekstremister, «Sieg Heil»-ropende nynazister og høyreorienterte kristne, prøvde å stoppe foreldre og barn fra å høre på dragdronninger som leste eventyr.

Hundrevis av nazister ropte «Sig Heil» på eventyrstunden i forrige lørdag. Dokumentaristen Ford Fisher filmet sammenstøtene.
Publisert

I Wadsworth Memorial Park i Ohio ble det et sammenstøt lørdag 11. mars mellom nazister, høyreekstremister og regnbueparaply-svingende støttespillere som prøvde å beskytte arrangementet «Rock-n-Roll Humanist Drag Queen Story Hour».

Flere høyreekstreme og religiøse grupper, inkludert Proud Boys, Patriot Front, III Percenters, «White Lives Matter of Ohio», Blood Tribe og ikke-tilknyttede konservative, møtte opp med bannere, og ropte «Sieg Heil» og hatske slagord for å forstyrre og stoppe eventyrstunden til dragdronning River Rose of Doylestown.

Den uavhengige journalisten Ford Fischer fra News2Share, Ford Fisher, fanget sammenstøtene på flere videoer som senere vist på Queer News Tonight. (Se videoen nederst i saken.)

White Lives Matter of Ohio, Patriot Front, Proud Boys og den nynazistiske gruppen Blood Tribe reiste til Wadsworth Memorial Park for å protestere mot at en dragqueen leste en bok om humanisme skrevet av en 9 år gammel jente.

Videoen viser hatgruppene som samler seg bak ideen om at transpersoner er pedofile, og som gjentatte ganger ropes til deltakere på arrangementet, sammen med rasistiske slagord og utskjellinger.

For å kontrollere publikum, satte lokalt politi opp metallbarrierer før arrangementet, men stoppet ikke maskerte nazister og høyreekstremister fra å rope nedsettende og truende hatslagord mot familiene. Noen av de maskerte ble også observert med våpen.

Rundt 15 barn ble sittende inne i lokalet mens Rose leste høyt fra boka, «Elle the Humanist», skrevet av Elle Harris, ei 9 år gammel jente og hennes far, for å svare på vanlige spørsmål humanisme som filosofi. Den beskriver også det forfatterne kaller for «Platinum-regelen»: Du skal ikke behandle andre mennesker slik du vil bli behandlet, men behandle dem slik de ønsker å behandles.

Utenfor lokalet gjorde demonstrantene nazihilsener mens kristne grupper og konservative transmotstandere kalte story hour-arrangørene og deltakerne for «groomers» som ønsker å rekruttere små barn.

Powered by Labrador CMS