Urix

Lizzo med en armé av dragdronninger

Som en protest mot draglovene i Tennessee gikk superstjernen Lizzo på scenen i Knoxville sammen med stjerner fra RuPaul’s Drag Race.

Publisert

Drag Race-stjernene Aquaria, Kandy Muse, Asia O’Hara og Vanessa Vanjie Mateo slo seg sammen med Lizzo på konserten i Thompson-Boling Arena sammen med et knippe lokale dragartister forrige uke.

«Støtt dine lokale dragartister», var budskapet til Lizzo fra scenen. Grunnen til at Lizzo kaster seg ut i kampen for dragartister og show er at 14 amerikanske delstater det siste året har fremmet lovforslag om å forby dragshow. Lovforslagene kan få langt mer vidtrekkende følger enn for showene de vil forby.

I enkelte tilfeller, som i Tennessee og North Dakota, foreslås det et så omfattende dragforbud også prideparader vil rammes. Teoretisk kan det bety at en transperson kledd i klær som bekrefter kjønnsidentet kan bli arrestert for å mime eller synge med til bakgrunnsmusikken kan bli arrestert.

På konserten forrige uke brukte Lizzo anledningen til å sette focus på lovforslagene.S

«Takk for at dere står opp for hva som er rett. At dere beskytter hverandre, og at dere legger ansvaret på de som faktisk skal beskytte oss! »

Powered by Labrador CMS