Urix

Krigen mot drag fortsetter

Floridas guvernør, og mulig presidentkandidat for republikanerne, Ron DeSantis, truer med å inndra skjenkebevillinger for å få slutt på drag show.

Minst 14 amerikanske delstater har det siste året fremmet lovforslag om å forby dragshow.
Publisert

Trusselen fra guvenør DeSantis har bakgrunn i en juridisk strid i Florida i august i år. Ifølge avisa Miami Herald ville myndighetene i delstaten trekke tilbake skjenkebevillingen til restauranten R House fordi de arrangerte en «drag brunch».

Nå nylig har også hotellet Hyatt Regency havnet i unåde hos guvernør DeSantis. Hotellet arrangerte i desember «A Drag Queen Christmas» ledet av RuPaul’s Drag Race-stjerne Nina West, og som trakk over 4 500 gjester til showet.

I en anmeldelse mot hotellet heter det at artistene bar «seksuelt ladete klær» og løsbryster. Myndighetene i Florida hevder at det var mindreårige blant publikum, og at showet derfor brøt mot moral og anstendighet.

Florida er ikke alene i krigen mot drag. Minst 14 amerikanske delstater har det siste året fremmet lovforslag om å forby dragshow. Forslagene kan få langt mer vidtrekkende følger enn for showene de vil forby, ifølge LGBT Nation. Det er kanskje også hensikten. Lovforslagene er siste trend hva anti-transmotivert lovgiving angår.

Ifølge Sybastian Smith i National Center for Transgender Equality, ligger det per i dag omtrent 32 ulike lovforslag som handler om dragshow, til behandling i republikanskstyrte delstater. «Fem av disse lovforslagene har spesifisert at det å bli eksponert for det skeive miljøet, skal regnes som barnemishandling», forteller Smith.

Powered by Labrador CMS