Film

Geraldine Viswanathan (t.h.) og Margaret Qualley har hovedrollene i «Drive-Away Dolls».

To lesber og en koffert

«Drive-Away Dolls» er en lesbisk «road movie» inspirert av John Waters og trash-filmer fra 90-tallet.

Publisert Sist oppdatert

MANUSET TIL kinoaktuelle «Drive-Away Dolls» er skrevet av Tricia Cooke og filmen er regissert av ektemannen Ethan Coen. Sistnevnte er kjent som den ene halvdelen av filmskaperduoen Coen-brødrene som har holdt det gående i over 40 år. Brødrene er kjent for filmer som «Fargo», «The Big Lebowski», «No Country for Old Men» og «True Grit». 

Cooke og Coens film, «Drive-Away Dolls» beskrives av ekteparet som en trash-film, inspirert av blant annet trash-kongen selv, John Waters: «En skeiv film som er morsom, leken og ikke tar seg selv alt for alvorlig». Ifølge Cooke er det viktig at dette er en skeiv film. Og at det er en komedie. Selv om hun er gift med Coen, identifiserer hun seg som skeiv. Paret giftet seg i 1990, har to voksne barn, og lever i et åpent forhold der begge har en egen partner.

«Så mange filmer om lesbiske er dype, de er seriøse og de er ofte veldig dramatiske. Det var viktig for meg å fortelle en historie med svært synlige skeive karakterer, uten at deres seksualitet er hele poenget med filmen. Vi ønsket at den skulle ha mye sex, men morsom sex, ikke sosialt viktig sex – men slik du ser den i en B-film», sier Cooke, ifølge en pressemelding fra Focus Features.

Filmen følger Jamie (Margaret Qualley), en fri sjel som nylig har slått opp med enda kjæreste, denne gangen med politibetjenten Sukie (Beanie Feldstein) som er rasende både fordi hun er dumpa av en utro kjæreste som også har dumpet ansvaret for Chihuahuaen sin på henne. 

Sammen med sin mer tilbakeholdne og beskjedne lesbiske venninne Marian (Geraldine Viswananthan) som Jamie mener har godt av å slå ut håret, legger Jamie ut på en ny start på livet-kjøretur i Florida i en leid bil. Det de ikke vet, er at de har en mystisk koffert i bagasjerommet. Alt skjærer seg når de støter på tre leiemordere (Colman Domingo, Joey Slotnick, CJ Wilson), som ikke er de skarpeste knivene i skuffen. Når Jamie og Marian på et tidspunkt punkterer og åpner kofferten, avslører innholdet at det ikke er de to lesbene skurkene er ute etter. Og herfra og ut serverer filmen både sex, vold, komedie og høyspent action. 

Cooke og Coen tenkte først på tittelen «Drive-Away Dykes», inspirert av 90-tallsfilmer som «But I'm a Cheerleader» og «Go Fish». Manuset skrev paret for nær 20 år siden, men de fant ingen som ville bruke penger på å filme det. Nå er Dykes blitt Dolls, men handlingen foregår fortsatt ved årtusenskiftet, den gangen det fantes lesbebarer som er essensielle i historien om råsjekkeren Jamie og Marian som tør opp. 

Ifølge ekteparet har de flere lesbefilmer på gang. Neste er detektivhistorien «Honey Don't», som skal spilles inn i mars. Ifølge Cooke er planen en tredje også, med tittelen «Go Beavers».

«Drive-Away Dolls» hadde norsk kinopremiere 22. mars.

Powered by Labrador CMS