Menneskerettigheter

Boikotter Dubai

Hovedstyret i Norsk Bibliotekforening har vedtatt å boikotte bibliotekkonferansen i Dubai neste år.

Publisert

Den 19. juni kunngjorde den internasjonale bibliotekorganisasjonen IFLA at de har gjort avtale med Dubai om å være vertskap for den internasjonale bibliotek- og informasjonskongressen (WLIC) i 2024.

Norsk Bibliotekforening deltar ikke på den den internasjonale bibliotekkonferansen i Dubai neste år, og oppfordrer andre norske medlemmer til også å boikotte konferansen.

Det ble klart etter at bibliotekforeningens hovedstyre før helgen vedtok en boikott. Vedtaket er gjort som en protest mot at styret i den internasjonale bibliotekorganisasjonen IFLA har lagt konferansen til Dubai, et land som har strenge lover mot lhbt-personer. Vedtaket ble publisert på nettsiden til 15. september.

Norsk Bibliotekforening skriver at den internasjonale bibliotekorganisasjonen har gått på akkord med viktige prinsipper om ytringsfrihet. Det har de gjort gjennom å godta at myndighetene i Emiratene får sensurere programmet for konferansen, og ved at IFLAs spesialgruppe for lhbt-brukere ikke kan delta.

«Dette er ekstra ille når man er en biblioktekorganisasjon hvis formål er å arbeide for fri tilgang til informasjon», skriver NBF.

 

 

 

Powered by Labrador CMS