Musikk

Nils Bech teamer opp med Dutty Dior på en sexy og sår låt

Nils Bech og Dutty Dior.
Publisert

I den norske sangboka finnes det et stort hull, hvor kjærligheten mellom to av samme kjønn er ikke-eksisterende. Dette tomrommet er Nils Bech nå i ferd med å fylle med sitt nye prosjekt.

– Vi er mange åpne skeive artister og låtskrivere, men jeg savner at dette skinner tydeligere gjennom i det som skapes og fremføres, at den skeive seksualiteten er til stede på scenen, på radioen, i sangene - og ikke kun i intervjuer eller sosiale medier. At det båndet også brytes, sier Nils Bech om sitt nye prosjekt.

– I en alder av 41 år, da jeg så Ramón sin fremførelse av sangen «ok, jeg lover» på støttemarkeringen for Ukraina, på NRK i år, fikk jeg en klump i halsen og i magen. Det var første gang noen andre enn jeg fremføre en kjærlighetssang om en annen mann. Ekke det litt fucka?

I mange tiår har mannlige homofile artister utført duetter med kvinner og gestaltet en rolle for å tilpasse seg kommersielle og sosiale krav. Dette er normer og idealer Nils Bech aktivt bryter ned med det nye albumprosjektet.

Nils Bech + Dutty Dior

Nils har allerede sluppet den følelsesladede ”Jeg Elsker Han” etterfulgt av ”Ny Fyr” med Kristian Kristensen, som var første duett ut, ”Gi meg tid” med EMIR fra Sushi x Kobe og “CEVAL” med OMVR.

Nå følger han opp med låten ”Touch” med Oslo-rapperen Dutty Dior, en sexy låt om det å være redd og ikke kunne føle seg trygg på grunn av sin seksuelle legning.

– Touch er en sexy og sår låt. Mitt vers og refrenget handler om desperasjonen som oppstår når noen ikke eier en relasjon fullt og helt, og om frykten jeg selv kjenner på i ulike situasjoner rundt min kjærlighet. Jeg har for eksempel aldri leid kjæresten min hjem fra byen, eller som jeg synger - ute i lyset er vi bånd, sier Nils Bech.

– Jeg har alltid likt musikken til Nils og han var ikke vond å be, det er en vakker låt. Nils er en utrolig talentfull artist og jeg har lenge ønsket å jobbe med han, vi klikket bra, sier Dutty Dior.

Powered by Labrador CMS