– Jeg husker jeg fortalte vennene mine om RuPaul og forklarte at det er en kjent dragartist i USA. Ingen hadde hørt om han. Men nå er jo RuPaul blitt et globalt fenomen og har mange fans her til lands også, sier Jan Thomas.

På tide å gifte seg?

I nettserien «EastSiders» blir skeive karakterer skildret realistisk uten at legningen blir det viktigste i plottet.

Publisert Sist oppdatert

Da Netflix begynte å vise den amerikanske nettserien «EastSiders», fikk den skeive historien betydelig økt popularitet. I november ble det bekreftet at 4. og siste sesong ville bli sluppet i desember. Her sliter karakterene med å tilpasse seg voksenlivet, som vanlig. Cal (Kit Willamson, som også er serieskaperen og manusforfatter) og hans mangeårige kjæreste Thom (Van Hansis) lurer på om det nå er på tide å gifte seg. Men så oppdager Cal at Thom har vært utro med kameraten Jeremy (Matthew McKelligon) …

Serien har fått jevnt over gode anmeldelser. Blant annet mener nettmagasinet NewMediaRockstars at fansen setter pris på at skeive karakterer blir skildret realistisk uten at legningen blir det viktigste i plottet. I «Eastsiders» er også de fleste av rollene skeive. Ved siden av Cal, Thom og Jeremy blir vi kjent med dragdronninga Gomorrah Ray og Jeremys lesbiske søster Bri.

Serieskaperen Kit Williamson skrev i magasinet IndieWire at serien var viktig for ham å lage. «Jeg ønsket å skape en type lhbt-serie som tv-selskaper nekter å lage, en serie der hovedrollene ikke bare er skeive, men har feil og mangler, og er komplekse individer som forsøker å finne en retning i de kaotiske livene sine. Akkurat som deres heterofile venner.»

Sesong 4 av EastSiders ble sluppet på Netflix 1. desember 2019.

Powered by Labrador CMS