-Jeg visste jeg hadde en lang vei å gå og at det ville bli en kamp for like rettigheter og for fred - og for retten til å være akkurat hvem jeg er: en kvinne, sier Faye Dickinson.

Portretter mot vold

Den norske fotografen Eivind Hansen har laget en portrettserie av transkvinner til FN-kampanjen «Orange the World», som setter søkelyset på vold mot kvinner.

Publisert Sist oppdatert

Flere land registrerer i dag vold og drap begått med transhat som motiv. Siden 2008 har det blitt registrert over 1370 drap i 60 land. I FN-kampanjen «Orange the World: End Violence Against Women» som startet 25. november og ble avsluttet 10. desember, syntes Eivind Hansen (25), en London-basert fotograf med røtter fra Tromsø, at det var naturlig å rette søkelyset mot transkvinnene.

Han har utdannelse fra London College of Fashion og har fått bilder publisert i tidsskrifter som Wonderland Magazine, og har samarbeidet med klesmerket Cockheart og tatt bilder av artister som Johnny Woo og Coco Rosie.

– Forventet levealder for transkvinner er bare 35 år. Og spesielt svarte transkvinner er svært voldsutsatte, sier Hansen, som er en av 16 fotografer tilknyttet 500px, et av verdens største nettfora for profesjonelle fotografer, som ble spurt om å bidra til kampanjen.

SYNLIGE STEMMER

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS