Film og serier

I juli 1933 dro Eleanor (t.v.) og Hick på ferie i New England og Canada, i Eleanors blåe Buick Roadster Cabriolet. Parets tur i er sentral i to romaner skrevet om forholdet: «White Houses», Amy Bloom, Random House (2018) og «Undiscovered Country», Kelly O’Connor McNees, Pegasus Books (2018).

USAs SKEIVESTE FØRSTEDAME

I den nye serien «First Lady» har Gillian Anderson fått rollen som Eleanor Roosevelt. Om hennes kjærlighetsforhold til Hick er med, er ennå uvisst. Men hvordan kan de la være?

Publisert Sist oppdatert

.

Dramaserien som har premiere i februar neste år, handler om de tre førstedamers innflytelse på amerikansk politikk. I «First Lady» blir den politiske styringen av USA sett gjennom øynene til kvinnene i hjertet av Det hvite hus, rettere sagt i østfløyen. Der har mange av historiens mest innflytelsesrike og verdensforandrende beslutninger blitt tatt av tre presidenters karismatiske, komplekse og dynamiske førstedamer.

Serien viser hva som har foregått i kulissene i presidentfamiliene. I sesong 1 handler disse historiene om Eleanor Roosevelt, Betty Ford og Michelle Obama. Gillian Anderson har rollen som Roosevelt, mens Viola Davis spiller Obama og Michelle Pfeiffer er Ford.

Av disse tre er det i dag liten tvil om at Eleanor Roosevelt er den skeiveste. Hun er den lengst fungerende førstedame i USAs historie, fra 1933 til 1945, og var president sammen med Franklin D. Roosevelt. Hele verden visste at de var to om å fylle denne rollen, men det var også mye verden ikke visste. Som at USAs mest kjente kvinnelige journalist bodde i Eleanors fløy i Det Hvite Hus under 2. verdenskrig.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS