Elisa Kragerup har gjort kometkarriere i Danmark. I 2015 fikk hun den danske Kronprinsparets kulturpris.
Elisa Kragerup har gjort kometkarriere i Danmark. I 2015 fikk hun den danske Kronprinsparets kulturpris.

Skamløst teater

Stjerneregissøren Elisa Kragerup gjør suksess med seksualitet på teaterscenen, men i mange år skammet hun seg for sin egen.

Publisert Sist oppdatert

Forbudne frukter er det mange av i regissør Elisa Kragerups forestilling «Dekameronen». Selv står hun og støtter seg mot den største av dem alle på scenen i Nationaltheatret, et digert rødt eple som elskerne i teaterstykket etter planen skal forsvinne inn i. Eplet symboliserer alt det mennesket begjærer som samfunnet ikke gir det lov til å begjære.

Historien i teaterstykket finner sted i Italia i 1348. Ti mennesker flykter fra pesten. Av frykt for det som truer, barrikaderer de seg under samme tak. For å få tida til å gå begynner de å fortelle hverandre historier om sorg, kjærlighet, lyst og lengsler. Dette er rammen for «Dekameronen» som er basert på Giovanni Boccaccios bok med samme tittel.

– Menneskene går fra å være redde til å slippe fri fra frykten gjennom historiene de forteller, sier Elisa Kragerup som har latt seg fascinere av Boccaccios komiske, rørende og erotiske skildringer.

MENN SOM NONNER

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS