Musikk

Marius Trøan Hansen (t.v.), Julie Falkevik Tungevåg og Ellen Brekken utgjør jazztrioen Falkevik.

Følger opp knalldebuten fra 2018

I dag slipper trioen Falkevik sitt andre album, «New Constellations».

Publisert Sist oppdatert

Falkeviks album, «New Constellations», følger opp debutalbumet «Louder than I’m used to» fra 2018. For debuten høstet Falkevik ros fra blant andre Dagsavisen og Aftenposten, og ble omtalt som «et av høstens beste nye navn».

«Amplify me», den første singelen fra det nye albumet, ble sluppet 30. april i år og gikk rett inn på Spotifys «New Music Friday»-liste. Her har Falkevik fått med seg den anerkjente og prisvinnende jazzmusikeren Ola Kvernberg, som også medvirker på flere av låtene på det nye albumet.

Bryllupsplaner på pause

Falkevik består av musikerne Julie Falkevik Tungevåg (piano og vokal), Ellen Brekken (bass) og Marius Trøan Hansen (trommer).

Til Blikk forteller Falkevik Tungevåg at hun og Brekken egentlig skulle gifte seg i september, men at bryllupsplanene er satt på pause.

– Vi skulle egentlig gifte oss dagen etter albumslippet faktisk, men så varte covid litt lenger enn det vi hadde ønske. Så vi har nå utsatt det litt på ubestemt tid, og kan heller konsentrere oss om albumslipp, sier Falkevik Tungevåg.

Det er god grunn til å ha høye forventninger til Falkeviks andre album, «New Constellations».

Stor forventning til oppfølgeren

Falkevik henter sin inspirasjon fra blant andre Ola Kvernberg, Maria Kannegaard Trio, Jaga Jazzist, Gogo Penguin, Esbjörn Svensson trio og Suzanne Vega. De kombinerer den nordiske jazztradisjonen med elegante popmelodier og elektroniske effekter, ledet av den stødige og særegne stemen til vokalist Julie Falkevik

Trioen har siden oppstarten i 2018 turnert i Norge, Sveits og Tyskland, og har fått stor oppmerksomhet også utenfor Norges landegrenser.

Hør «New Constellations» her:

Powered by Labrador CMS