Ellen Page

Ellen Page i superhelt-serie

I serien møter vi seks superhelter, alle født under mystiske omgivelser på samme dag og oppdratt av adoptivfaren.

Publisert Sist oppdatert

Superheltserien «The Umbrella Academy» ble sluppet på Netflix 15. februar. Homoikonet Ellen Page som kom ut som lesbisk i 2014, har en av hovedrollene. Serien er basert på tegneserien ved samme navn, laget av frontfigur i bandet My Chemical Romance, Gerard Way.

I serien møter vi seks superhelter, alle født under mystiske omgivelser på samme dag og oppdratt av adoptivfaren. Han har opprettet en kostskole for å utvikle barnas superkrefter og forberede dem på å redde verden. Etter farens død, møtes de igjen som voksne, og må forholde seg til en nært forestående apokalypse. Page spiller karakteren The White Violin, den eneste av søsknene som ikke har overnaturlige krefter.

Første delen av tegneserien, som ble utgitt i 2008, ble tildelt den prestisjefylte prisen Eisner Awards. Forhåndsomtalene av Netflix-serien har vært varierte. Ifølge filmnettstedet Rotten Tomatoes tyder omtalene på at elementene rundt superheltuniverset er noe uinspirert, men at serien virkelig leverer når det gjelder skildringen av familiebånd.

For fans av Page og Gerard Way, kan nok serien være spennende. Page er en viktig forkjemper for lhbt-rettigheter, og har bidratt til mer synlighet og aksept i filmbransjen. Way er også et ikon for flere unge skeive som en beinhard homoforkjemper, og er også et forbilde med sin androgyne look og utforsking av kjønnsroller.

Powered by Labrador CMS