Det skeive Norge stenger dørene

Korona-utbruddet fører til stengte dører for skeive utesteder, organisasjoner og skeive tilbud.

Publisert Sist oppdatert

Blikk kunne onsdag 11. mars melde at arrangementet Parodi Grand Prix er avlyst som følge av korona-utbruddet. Utestedet Elsker i Oslo og SLM Oslo uttalte i samme nyhetssak at de vurderte situasjonen. I dag har begge meldt at de avlyser alle kommende arrangement.

Folkehelseinstituttet har kommet med nye retningslinjer. Folkehelseinstituttet anbefalte i utgangspunktet å avlyse eller utsette alle innendørsarrangementer med 500 eller flere personer, inkludert deltagere, utøvere og publikum. I dag melder Folkehelseinstituttet at alle utesteder skal holde stengt. Andre aktører i den skeive bevegelsen har også lukket dørene.

Oslo Pride
Oslo Pride kunne i går melde at de følger aktivt med på utviklingen av, samt konsekvensene som følge av, koronaviruset.
«Vi gjør forebyggende tiltak internt og vil oppdatere fortløpende dersom større tiltak blir aktuelle for våre arrangementer. Vi følger helsemyndighetenes råd og er i tett dialog med våre samarbeidspartnere. Per dags dato kan vi som alle andre si lite om situasjonen 100 dager frem i tid. Oslo Pride vil understreke viktigheten av at vi alle er solidariske når det gjelder smittevern. Vi ønsker å beskytte de av oss som har mest behov for det og håper alle vil stå sammen med oss,» skriver Oslo Pride på Facebook.

Helseutvalget i Oslo
Helseutvalget etterkommer myndighetenes råd og holder nå stengt.
«På grunn av coronasituasjonen har Helseutvalget valgt å stenge Sjekkpunkt og øvrige aktiviteter, møter og andre tilbud inntil videre,» skriver Helseutvalget på Facebook.

Skeiv Verden / Skeiv Verden Vest
Skeiv Verden avlyste i dag Skeiv Kafe, som arrangeres hver torsdag. Også Skeiv Verden Vest i Bergen stenger dørene.
«På grunn av de nye rådene som har kommet med hensyn til smittebegrensing ser vi oss nødt til å avlyse Skeiv Kafe i kveld og andre møteplasser i ukene frem mot påske. Det er ingen vi kjenner til i skeiv verden som er smittet per nå, men dette er et tiltak for å bidra til å begrense den generelle smitten i samfunnet,» skriver Skeiv Verden på Facebook.

Elsker i Oslo
Elsker har allerede merket effekten av korona-utbruddet og kunne melde om dalende antall gjester. I dag tok de konsekvensen av myndighetenes nye instrukser.
«Etter dagens oppdateringer fra FHI har vi besluttet å stenge elsker inntil videre. vi har alle ett ansvar med tanke på smitte å kan ikke ha arrangement hvor større grupper samles sånn som situasjonen nå er i Oslo og Norge,» melder Elsker på Facebook.

Skeiv Ungdom i Oslo
Skeiv Ungdom har avlyst alle arrangement fram til 26. mars.
«I lys av situasjonen vi nå har gått inn i, i forhold til Koronaviruset, og i solidaritet med alle de av oss som trenger beskyttelsen vi som samfunn kan skape – en beskyttelse vi sammen kan øke gjennom å unngå å utsette hverandre for smittefare, og etter råd og krav satt av staten, holder Skeiv Ungdoms alle aktiviteter stengt frem til 26. mars, eller så lenge helsemyndighetene anbefaler oss å gjøre slikt. Dette inkluderer alle lokale arrangementer, møter, treff og lignende, dette gjelder også Ungdomstelefonen. Vi vet også at det kanskje er mange som lurer på hva som skjer med sommerleirene våre i år, foreløpig er planen å gjennomføre som planlagt. Vi følger nøye med på anbefalingene som helsemyndighetene gir oss, og tar vurderinger underveis,» skriver Skeiv Ungdom på sine Facebooksider.

London Pub i Oslo
«Hei alle venner, vi må meddele at vi holder stengt fra og med i dag kl.18.00 og foreløpig frem til den 26. mars,» skriver London Pub på sin Facebookside.

FRI Oslo og Viken
FRI Oslo og Viken avlyser all aktivitet i Mariboes gate 13 frem til 25. mars og avlyser inntil videre også alle sosiale treff, som Golden Ladies og Regnbuetreff med FRI - for skeive seniorer - som arrangeres utenfor huset.
«Vi gjør dette i solidaritet med alle de av oss som trenger beskyttelsen vi som samfunn kan skape – en beskyttelse vi sammen kan øke gjennom å unngå å utsette hverandre for smittefare,» skriver FRI Oslo og Viken på sin Facebookside.

SLM Oslo
SLM Oslo er stengt til over påske.
«Styret har besluttet at SLM Oslo skal holde stengt til over påske pga. koronaviruset.»

Girls Club i Oslo
Det populære klubbkonseptet Girls Club skulle gå av stabelen på Blå førstkommende fredag. Nå er kvelden avlyst.
«Vi må med tungt hjerte meddele at Girls Clubs vårfest avlyses. Vi ønsker å bidra til et rikere klubbliv for skeive kvinns og andre søtinger, men folkehelsen kommer først. Vi følger dermed Oslo kommunes retningslinjer i samarbeid med Blå og avlyser, da vi hadde forventet mange delte kroppsvæsker,» skriver Girls Club på Facebook.

DRAMAqueen i Oslo
Klubbkonseptet DRAMAqueen følger også myndighetenes retningslinjer under korona-utbruddet.
«Vi kansellerer neste fredags klubb i 3.etg på Elsker. Husk på god håndhygiene, antibac og at det er ingenting vi heller vil enn å lage fest for dere. Folkehelsa først,» skriver DRAMAqueen på Facebook.

Fincken i Bergen
Bergens skeive utested Fincken stenger også dørene for en tid.
«I henhold til regjeringens nye tiltak holder vi nå stengt i 2 uker fremover. Vi avventer videre beskjeder for hva som skjer etter 26. mars. Ta godt vare på dere selv og fortsett med alle nødvendige tiltak for å unngå smittespredning. Husk at hver og en av oss må samarbeide og dra i samme retning nå. Vi kommer sterkere tilbake,» skriver Fincken på Facebook.

Me Nightclub i Trondheim
Også i Trondheim stenges dørene.
«Me Nightclub har fått beskjed om å stenge. Dette gjelder fra torsdag 12. mars til 26. mars,» melder klubben på Facebook.

Powered by Labrador CMS