Pride

Oslo World og Mela på Oslo Pride

Oslo World og Mela har rigget en scene på Youngstorget under Oslo Pride og presenterer spennende artister.

Sid Hart spiller på Oslo World og Melas scene på Pride Square på Youngstorget.
Publisert

Hver dag under Oslo Pride plukker Blikk noen høydepunkter fra programmet. Torsdag 23. juni kan du delta på disse arrangementene.

Reclaim Pride: Sex Prat

Det er fascinerende hvordan samfunnet vårt er hyperfiksert på sex, men og samtidig så prates det sjeldent om sex på et dypere nivå. I Sex Prat, et konsept som har reist rundt på kafeer, prider og feministsirkler, sitter man i små grupper og får utdelt åpne og tankevekkende spørsmål for å få samtalen til å gå dypere, mer radikalt, mer omtenksomt når det gjelder alt rundt sex.
Kl. 16.30, Hausmania kulturhus, Hausmanns gate 34.

Oslo Pride: Pinkwashing: Israels skjønnmaling av okkupasjon og undertrykkelse

Palestinakomiteen i Norge og Khartoum Contemporary Art Center inviterer til samtale. Hva er forbindelsen mellom undertrykkelse av palestinere og lhbtq+ i Palestina og rundt i verden? Og hvilket ansvar har vi i Norge? Menneskerettighetsadvokat Eitay Mack samtaler med Morten Sortodden, nesteleder i Palestinakomiteen og queer aktivist. Samtalen vil foregå på engelsk.
Kl. 19, Khartoum Contemporary Art Center, Bernt Ankers gate 17.

Oslo Pride: Oslo World og Mela

Oslo World og Mela går sammen om å presentere en scene på Youngstorget som en del av Oslo Pride 2022. OMVR, JEZ_EBEL og Sid Hart opptrer live. Før, mellom og etter konsertene dj-er sør-sudanesiske Turkana, kjent fra klubbkollektivet Anti-Mass og plateselskapet Nyege Nyege.

Siden han flyttet til Norge fra Nicaragua i 2018, har Sid Hart samarbeidet med anerkjente norske musikere, kunstnere og videokunstnere. Han debuterte med den eksperimentelle EP-en «Soul Design» i 2020 og nå forberedes slippet av «Boys in Love», en EP som forteller hjertevarmende historier fra tenårene, med produksjoner påvirket av musikken fra oppveksten på tidlig 2000-tallet. Låtene har sine røtter i singer/songwriter-tradisjonen, inspirert av moren Katia Cardenal, en svært anerkjent sentralamerikansk folkemusiker. Etter konserter på scener som Vill Vill Vest i Bergen, Oslo Pride og Musikkfest, har Sid imponert publikum med å originale sanger på både engelsk, spansk og norsk. Under konserten på Oslo Pride spilles den kommende EP-en live for aller første gang, som alltid akkompagnert av broren Alex og søsteren Nina.
Kl. 19.30, Pride Square, Loud ‘n’ Proud, Youngstorget.

Reclaim Pride: Intro til skeiv anarkisme

Skeiv anarkisme, hva er det? Hva kan det bli? Gjennom denne introduksjonssamtalen, ledet av Skeivt Opprør, får du mulighet til å høre ulike perspektiver på skeiv anarkisme. Du kan stille spørsmål, dele meninger, gi og motta ideologisk input, og muligheten til å møte masse kule skeive aktivister.
Kl. 19, Hausmania kulturhus, Hausmanns gate 34.

Oslo Pride: Elsker Pride Weekend

Utescenen: kl. 20: Show med Fifi von Tassel. Kl. 23: dj Fride. Pink Panter: Kl. 20: Quiz med Jentene. Kl. 23: Dj Kiki Helsinki. Klubben: Kl. 20: Show Queentastic. Kl. 21.30: Dj Mani og kl. 23: Dj Per Person.
Elsker, Kristian IVs gate 12.

Oslo Pride: Skeiv Verdens torsdagsfest

Protest og fest er best! Skeive har alltid funnet tilhørighet gjennom fest, musikk og dans. Slipp deg løs til musikken og la rytmene føre oss sammen. Skeiv Verden inviterer venner og allierte til sin torsdagsfest under Pride i Oslo. I år skal vi være på Blå og har hele klubben for oss selv. Det blir rytmer fra alle verdens hjørner med djs og underholdning fra noen av de råeste i det skeive miljøet.
Kl. 21, Blå, Brenneriveien 9C

Oslo Pride: Nils Bech

Som både artist og scenekunstner finner vi Nils Bech i krysningsfeltet mellom musikk og performance-kunst. Bech har tidligere opptrådt med performance-konserter på den internasjonale samtidskunst-scenen, samt musikkfestivaler som Øyafestivalen og Roskilde. Bech hadde sitt største gjennombrudd med «O Helga Natt» som var med i NRKs suksess-serie SKAM.

– I år er det 50 år siden homofili var kriminelt her til lands, men det er fortsatt en sjeldenhet å høre en kjærlighetssang skrevet av en mann til en annen mann.I alle år har homofile artister gjort kjærlighetsduetter med sangere av det motsatte kjønn, for å tilpasse seg det heteronormative samfunnet og det kommersielle markedets krav. Dette er en rolle vi selvsagt skal kunne fortsette å innta. Men jeg har stusset over hvorfor det aldri skjer den andre veien, tross stadig større aksept for skeiv kjærlighet også i hovedstrømmen av kultur og popmusikk? spør Nils Bech.
Kl. 22, Pride Park, Hovedscenen, Spikersuppa.

Fullstendig program her oslopride.no og reclaimpride.no

Powered by Labrador CMS