Pride

«EuroPride er ikke avlyst!»

Serbias president Aleksandar Vučić har avlyst EuroPride i Beograd. Det stopper ikke arrangørene.

Publisert

Beograd er i år vertskap for EuroPride som arrangeres fra 12. til 18. september. Dette er første gang EuroPride avholdes på Balkan

Serbias president Aleksandar Vučić har nylig uttalt at EuroPride, som skal gå av stabelen i Beograd i september, er avlyst.

Presidenten uttaler at det er landets politiske situasjon som ligger til grunn for avlysingen. Men ifølge arrangørene av EuroPride og nettverket European Pride Organisers Association (EPOA), som er lisensinnehaver av EuroPride, vil festivalen arrangeres som planlagt.

«Verken vertskapet Belgrade Pride, eller EPOA, kommer til å kansellere EuroPride i Beograd», sier EPOA-president Kristine Garina i en pressemelding.

«Retten til å arrangere Pride er en fundamental menneskerettighet ifølge Menneskerettighetsdomstolen. Et hvert forsøk på å forby Pride vil bryte med en rekke artikler i Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen», sier Garina.

President Vučić uttalelser om EuroPride er mye omtalt i media i Serbia, og EPOA er klar i sin respons.

«President Vučić kan ikke avlyse andres arrangementer. EuroPride er ikke avlyst, og kan ikke avlyses. Da EuroPride skulle utdeles, lovet Serbias statsminister Ana Brnabic full støtte fra myndighetene, og vi forventer at løftet holdes», sier Kristine Garina.

Powered by Labrador CMS