Innlegg
Skeive spørsmål sentrale på europeisk partikongress
– Dette er viktige bekreftelser på at vi, selv i usikre tider, står sterkt ved våre verdier og vil inkludere og forsvare minoriteter og sårbare grupper, skriver president i EPPride Helge Ytterøy L’orange.

Dette er et innlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å sende et innlegg, kan du sende det hit.
I forrige uke var European Peoples Party (EPP) samlet til kongress i Valencia, Spania, for å velge ny ledelse og for å diskutere og vedta resolusjoner om viktige politiske temaer.
Kongressen inneholdt også en rekke sidearrangementer med ulike politiske temaer, samt muligheter for en rekke uformelle møter.
Det var tre intense dager med mange gode møter og samtaler, hvor vi har belyst LHBTIQ+-spørsmål med partier, forskningsinstitutter, europa-parlamentarikere og andre partnere.
EPPride er spesielt glad for at EPP i presidentskapets resolusjon om vårt politiske grunnlag bekrefter at våre verdier er basert på respekt for hvert enkelt individ og menneskerettigheter for alle, og ikke minst at mangfold og like muligheter for alle er integrerte deler av våre felles europeiske verdier.
I en viktig resolusjon om Europas demografiske utvikling, understreker EPP også politikken fra valgmanifestet fra 2024 om å gå inn for å skape de beste forutsetningene for alle til å stifte familie.
Dette er viktige bekreftelser på at vi, selv i usikre tider, står sterkt ved våre verdier og vil inkludere og forsvare minoriteter og sårbare grupper.
Under kongressen presenterte EPPride et LHBTIQ+-posisjonsnotat for sentrum-høyre-bevegelsen utviklet i samarbeid med Wilfried Martens Center for European Studies.
Posisjonsnotatet diskuterer hvordan vår politiske familie forholder seg til LHBTIQ+-fellesskapet og LHBTIQ+-spørsmål.
Den beskriver også hva vår ideologi og politiske base betyr for mennesker som avviker fra majoriteten. I tillegg legger posisjonspapiret grunnlaget for strategier og prioriteringer angående ulike LHBTIQ+ politiske spørsmål.
Resultatene i praktisk politikk er veldig tydelige:
Da kommisjonens president, Ursula von der Leyen i fjor høst sendte oppdragsbrevet til den nye kommissæren for likestilling, ga det en klar forpliktelse om å fortsette arbeidet for mangfold, likestilling og inkludering i EU.
Vi er veldig glade for at den nye kommissæren allerede har satt det på dagsorden og allerede satt igang en offentlig høring om utviklingen 2025-2030.