Teater

Vil stoppe teaterstykke med Esben Esther

Den kristne gruppen Kongsdøtrene ber biskopen om å stanse forestillingen «Evangeliet etter Jesus, Himmelens Dronning» med Esben Esther Pirelli Benestad i hovedrollen. De kaller stykket som utfordrer faste forestillinger om kjønn, identitet og tro, for «demonisk».

Spiller sexolog og transpionér Esben Esther Pirelli Benestad (t.h.) spiller Jesus som transperson i stykket «Evangeliet etter Jesus, Himmelens Dronning». Ingrid Frivold, også kjent under artistnavnet Frvldz, er musiker i stykket og har komponert den nyskrevne musikken.
Publisert Sist oppdatert

I teaterstykket «Evangeliet etter Jesus, Himmelens Dronning» spiller den kjente sexologen Esben Esther Pirelli Benestad (73) Jesus som transperson. Den kristne gruppen Kongsdøtrene har sendt et brev til biskop Solveig Fiske der de ber om hjelp til å stoppe forestillingen. men den kristne gruppen Kongsdøtrene vil ikke at forestillingen ser dagens lys.

Saken ble først omtalt av Hamar Arbeiderblad.

Annie Schaug er en av de sju som protesterer mot budskapet i forestillingen. De har deltatt på møte med biskopen for å diskutere saken.

«Dette er blasfemi og løgn mot Guds ord», sier Annie Schaug, en av de syv som har protestert mot forestillingen, til NRK.

«Demonisk»

«Evangeliet etter Jesus, Himmelens Dronning» omtales som en banebrytende teaterpreken som utfordrer faste forestillinger om kjønn, identitet og tro. Stykket har premiere 4. september i Hamardomen.

Kongsdøtrene sier verken vil eller trenger å demonstrere under forestillingen fordi de har den høyeste autoritet på åndelige plan.

«Vi skal be, og vi skal fortelle det norske folk at dette er demonisk, at det er løgn og bedrag», sier Annie Schaug i Kongsdøtrene i intervjuet med NRK.

Biskopen er uenig

Biskop Solveig Fiske tok imot protestgruppen, men deler ikke deres bekymring. Fiske vil ikke stanse stykket og mener tvert imot at stykket bidrar til å utvide bildet av hvem Jesus er.

«Jeg lyttet oppmerksomt til det denne gruppa av kvinner formidlet til meg, og jeg tar på alvor deres bekymring. Men jeg ser at vi har et ulikt innsteg til temaet», sier biskop Fiske til NRK.

«Gjennom historien har Jesus blitt framstilt på ulike måter. For eksempel har han hos oss ofte et nordisk utseende, selv om han vokste opp i Midtøsten. Mitt utgangspunkt er at også transpersoner må kunne identifisere seg med Kristus.»

Powered by Labrador CMS