Little Big representerer Russland i Eurovision.

Little Big avslørt som homofobe

Nei, Russlands Eurovision-bidrag kjemper ikke for transrettigheter og er ikke en kritikk av Tsjetsjenias forfølgelse av lhbt-personer.

Publisert Sist oppdatert

Russlands Eurovision-bidrag leveres av gruppa Little Big med låta «Uno».

Musikkvideoen til bandet har i løpet av få dager hatt nærmere 30 millioner visninger på YouTube og mange Eurovision-fans har trykket låta til sitt bryst.

Musikkvideoen er en syredrøm i pastell med sterke 70-talls referanser. Gulvet Little Big danser på skifter mellom fargene blå og rosa, noe som har blitt tolket som en hyllest til transfolk og for transrettigheter, blant annet av det skeive nettstedet PinkNews. Hadde det bare vært så vel.

Dette er et brudd på mine rettigheter som heteroseksuell.

Ilya "Ilich" Prusikin, vokalist i Little Big

En karakter som danser i videoen hevdes å være en parodi på Tsjetsjenias leder Ramzan Kadyrov, noe som selvsagt kan stemme. Men at parodien er en kritikk av Tsjetsjenias jakt på lhbt-befolkningen stemmer dessverre ikke.

I en video som dukket opp på YouTube nylig viser det seg at medlemmene i Little Big ikke bryr seg nevneverdig om verken skeive eller lhbt-rettigheter. Gruppa er på besøk i Brussel i 2017 hvor de har hatt en konsert. På samme tid går Brussel Pride av stabelen og gruppa filmer seg selv mens de observerer pride og pridedeltagerne.

I videoen kommer det tydelig fram hva de mener om skeive mennesker og pridefestivaler og parader.
«Dette er et brudd på mine rettigheter som heteroseksuell», sier vokalist i Little Big, Ilya "Ilich" Prusikin, etter å ha observert paraden.

Se videoen her:

Powered by Labrador CMS