Eurovision

Eric Saade deltar i Eurovision-show – men kritiserer EBU

Den svenske artisten Eric Saade skal delta i åpningsshowet i den første Eurovision-semifinalen på tirsdag. Samtidig tordner han mot arrangøren EBU.

Eric Saade under den svenske Melodifestivalen i 2011.
Publisert

– Skammelig, kaller han EBUs håndtering av Gaza-krigen på sin Instagram-side.

Saade, som var Sveriges Eurovision-representant i 2011, er ikke med i konkurransen. Men han skal opptre sammen med kypriotiske Eleni Foureira og spanske Chanel. Samtidig som EBU lørdag presenterte artisten, gikk han selv ut mot dem.

– De tillater ikke noen palestinske symboler inni arenaen, samtidig som symboler som representerer alle andre etnisiteter i verden, er velkommen. Slagordet «United by Music» (Om du ikke er palestinsk) er en vits, sier han.

Saade mener EBU «kringkaster israelsk propaganda i beste sendetid» samtidig som de fokuserer på å forby det palestinske flagget. EBU bekreftet tidligere i uka at også i år skal de kun tillate deltakerlandenes flagg samt Pride-flagget.

– Derfor er det viktigere enn noen gang for meg å være til stede. Dere kan ta bort symbolene mine, men ikke tilstedeværelsen min.

Saades far er født i Libanon og har som mange andre libanesere palestinsk bakgrunn.

Saade er med i nettverket Singers in solidarity with Palestine, sammen med blant andre Ane Brun og Timbuktu. Nettverket slapp fredag singelen «Vi bär alla barnen» i solidaritet med palestinske barn. Alle inntekter fra låten går til FN-organisasjonen UNRWA.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS