Kultur

Skrellex i Melodi Grand Prix

Den populære dragartisten deltar med låta «Love Again» i årets MGP.

Skrellex.
Publisert Sist oppdatert

21 artister skal konkurrere om å vinne MGP og få æren av å representere Norge i Eurovision Song Contest i Liverpool i mai.

Og i år står en dragartist på scenen i en delfinale. Ikke for første gang i konkurransens historie. Ketil Stokkan lente seg på Great Garlic Girls i låta «Romeo», som representerte Norge i 1986 i Grieghallen i Bergen. Queentastic, med Geir Lillejord og Dean Erik Andersen, deltok i MGP i 2006 med låta «Absolutely Fabulous». Og hvem kan vel glemme Conchita Wurst, som i 2014 endte opp med å vinne Eurovision Song Contest med låta «Rise Like a Phoenix»?

Nå er det nok en dragartist som prøver lykken i MGP.

Skrellex deltar med låta «Love Again». Før han ble kjent som dragartisten Skrellex, kunne Kai Thomas Larsen (36) skryte av å inneha tittelen Mr. Gay Norway 2008. Men de siste årene er det Skrellex publikum har blitt kjent med.

Bjørn Olav Edvardsen.

Det var et travelt fjorår for Skrellex, med realityserier som Drags på TV 2 og Drag Me Out på Discovery, og ikke minst som deltager i NRKs musikkprogram Beat for Beat. På tampen av året. Lanserte han også podkasten Tralten Går, som han leder sammen med make up-artist Henrik Mortensen. Podkasten er en uhøytidelig samtale om alt som faller dem inn, men også mye bitching dem imellom.

I tillegg til Skrellex, deltar nok en skeiv i årets MGP. Bjørn Olav Edvardsen er artist, skuespiller og låtskriver bosatt i Nord-Odal. Han fikk gjennombrudd som artist da han var finalist i Idol i 2005. Siden har han stått på flere scener og har vært med i flere TV-produksjoner, som blant annet The Voice. Dette er første gang han er med i MGP som artist.

I år består MGP av tre delfinaler, der de tre artistene som får flest stemmer går videre til finalen. Finalen går av stabelen i Trondheim Spektrum 4. februar.

Powered by Labrador CMS