NikkieTutorials varmer opp til Eurovision med glitter, glamour og sladder i nytt talkshow
Artistene fra de 39 deltakerlandene inntar Nikkies neonlysende studio.
22. mai går den 65. finalen av Eurovision Song Contest går av stabelen i Rotterdam.
Årets konkurranse blir historisk. Youtuberen Nikkie de Jager, bedre kjent som NikkieTutorials, er den første transpersonen til å styre skuta som programleder.
Nå har hun fått sitt eget Eurovision-talkshow.
Mellom 10.-21. mai legges det daglig ut episoder av talkshowet «LookLab with NikkieTutorials» på Eurovision Song Contests offisielle Youtube-kanal.
Trodde Rotterdam var Notre Dame
I tillegg til Norges TIX, får vi også høre sladder fra blant andre Manizha (Russland), Ana Soklič (Slovenia), The Roop (Litauen), Elena Tsagrinou (Kypros), Lesley Roy (Irland) og Vasil (Nord-Makedonia) og Eden Alene (Israel).
Sveriges store håp Tusse har også tatt turen innom Nikkies neonlysende studio. Energinivået er, som alltid, skyhøyt. Geografikunnskapen er derimot noe vaklende.
«Da jeg hørte at jeg skulle til Rotterdam, trodde jeg de sa Notre Dame, så jeg har øvd på fransken! Vi har til og med laget en fransk versjon av «Voices»! Vis meg Eiffeltårnet!» sier den energiske 19-åringen.
Tusse forteller også at det ikke er mye tid til festing mellom slaga. Etter arbeidsdagen drar han tilbake til hotellet for å gjøre lekser – han går tross alt fremdeles på videregående.
Slovenias Ana Soklič forteller at hun ikke hatt hellet med seg under øvelsene til konkurransen. Hun røper at hun under første gjennomkjøring nesten falt av scenen og andre gjennomkjøring mistet skoen.
Vi får håpe det går bedre i delfinalen – om ikke, er det i alle fall god tv. Det blir sjelden Eurovision uten en skandale eller to.
Åpner seg om hetsen
Sminkedronninga Jager har nesten 14 millioner følgere på sin egen Youtubekanal og en stor følgerskare på TikTok. Hun kom ut som trans i en Youtubevideo i januar 2020. I videoen forklarte hun at hun bestemte seg for å komme ut etter å ha blitt utpresset av noen som truet med å offentliggjøre at hun var trans.
Jager ble diagnostisert med PTSD som resultat av det grusomme utpressingsforsøket.
Senere postet hun en video hvor hun snakket om reaksjonene hun ble møtt med. De var for det meste positive, men hun forteller også om grusomme opplevelser med mobbing, trakassering og angrep.
«Kvelden da jeg postet videoen var den mest stressende i hele mitt liv. De følelsene jeg gikk igjennom ville jeg ikke unnet min verste fiende en gang.» sier Jager i oppfølgingsvideoen.
Hun kommer med en tydelig oppfølging til seerne:
«Vi er her. Transsynlighet er her. Om du er trans og ser på dette: Jeg elsker deg. Jeg er så utrolig stolt av deg, og du gjør det riktige. Vi er her og vi skal ingen steder.»
-
Bruker dans som et aktivistisk verktøy
-
Arctic Pride i økonomisk snøfokk
-
Om poesi, islam og kjærlighet
-
Fetisj-støtte til Barents Pride
-
– Oslo Pride kan søke prosjektstøtte
-
Fare for at lavterskeltilbud reduseres
-
Nytt opplag av «Genderqueer» på norsk
-
Ny Mats Strandberg-skrekk blir TV-serie
-
Ingen seksualitetsundervisning på statsbudsjettet
-
Opplever deler av det skeive miljøet som mer uniformert enn pinsebevegelsen