Eurovision

Olly Alexander til Eurovision

Years & Years-vokalisten lover å representere Storbritannia på det skeiveste i Eurovision-finalen.

Olly Alexander.
Publisert

Olly Alexander er kjent som vokalist i synthbandet Years & Years, som kan skilte med fem britiske topp 10-singler, to album på førsteplass og verdenssuksess. Alexander er også kjent for å spille hovedkarakteren Ritchie Tozer i tv-serien «It's a Sin».

Russel T Davies' serie om aidskrisa gjorde braksuksess tidligere i 2021. Handlingen utspiller seg i London på 1980-tallet, og gir et innblikk i både enkeltskjebner, aktivistiske strømninger og politiske avgjørelser, sett gjennom øynene til en vennegjeng i kollektivet døpt «The Pink Palace».

I et intervju med Blikk i 2018 fortalte Alexander blant annet om sine egne erfaringer som tilflytter til den britiske hovedstaden. Det var her pop-eventyret startet.

– Det var sterkt å møte et miljø med likesinnede. Spennende og kreative folk, men også med mange fristelser. Mange skeive er traumatiserte av det de opplevde som unge. Da er veien kort til endeløs festing og dop. Jeg har erfaring fra det selv. Men på et eller annet tidspunkt må det stoppe. Som et kreativt menneske, hadde jeg ikke tid eller lyst til å kaste bort livet mitt, sa Alexander.

– Jeg er veldig privilegert som kan bruke stemmen min til å snakke på vegne av mange som ikke har samme mulighet til å bli hørt. Hvis man har en posisjon slik jeg har, så synes jeg man skal bruke den til noe bra. Jeg forsøker å ta min del av ansvaret.

Nå skal Olly Alexander forsvare hjemlandets ære i Eurovision-finalen til neste år.

Han lover å kjempe for Storbritannia på den skeiveste måten mulig, og å gi en uforglemmelig opptreden i Malmø i mai.

«Som ung gutt gledet jeg meg alltid til Eurovision. Jeg gledet meg til den kaotiske blanding av stilarter, teatralske opptredener, hysteriske følelser og humor», sier Alexander i en pressemelding fra BBC.

 

Powered by Labrador CMS