«Everything’s Gonna Be Okay»

En trygg bottom og en autist

Det som skiller Josh Thomas’ nye serie fra andre familie- komedier, er at den behandler sorg, sex, kjærlighet og kampen for uavhengighet, på en mørk og humoristisk måte.

Publisert Sist oppdatert

Den nevrotiske australieren Josh Thomas som sto bak Netflix-serien «Please Like Me» (2013 – 2016), er tilbake. Denne gangen med komedieserien «Everything’s Gonna Be Okay», som er produsert av tv-selskapet Freeform.

«Please Like Me» smeltet flere hjerter med sin varme og sjarmerende skildring av en ung homofil mann som prøver å finne fram i dating-jungelen, samtidig som han må hjelpe sin suicidale og bipolare mor.

«Everything’s Gonna Be Okay» handler om Thomas Nicholas (spilt av Thomas selv), en 25 år gammel homse som i den siste tida har stelt for sin kreftsyke far, og samtidig tatt seg av sine to tenåringshalvsøstre. Før faren dør, blir han bedt om å ta over foreldreansvaret for fjortenåringene og serien handler om forsøket hans på å få det nye familielivet sitt til å henge sammen.

Skildrer gode, skeive karakterer

Josh Thomas (32) som selv er homofil, har tidligere uttalt at han er veldig bevisst på å skildre gode, skeive karakterer og tema når han lager seriene sine. I et intervju med det britiske homomagasinet Attitude, sa han at han «ikke ville likt å lage en tv-serie som ikke har gutter som kysser hverandre. I denne serien er hovedpersonen veldig trygt ute av skapet, og ingen gjør noen sak av det. Og han vet at han er en bottom. Så jeg vet ikke hvor mye mer jeg vil utforske seksualitet og identitet i kommende serier. Men at det vil være homser i den, som gjør skeive ting, det lover jeg. Alltid.»

«Everything’s Gonna Be Okay» har også fått skryt for å ha en kvinnelig hovedrolle som er autist. Nicholas’ eldste søster Matilda, spilles av Kayla Cromer som selv også befinner seg på autismespekteret. Ifølge TeenVouge, er hun den første med autismespekterforstyrrelser som har en hovedrolle i en film/serie. I intervjuet med TeenVouge påpeker hun at «ingen som har spilt autist, har vært det selv. Jeg vet også at ikke alle vil like hvordan jeg spiller rollen. Men en person med autisme kan ikke representere alle autister. Vi har alle forskjellige særegenheter. Hjernene våre fungerer ikke likt.»

Everything’s Gonna Be Okay hadde premiere 16. januar 2020. Serien kan strømmes fra Hulu.

Powered by Labrador CMS