Pride

Evfa Attling designer Stockholm Pride-smykke

Tema for årets Stockholm Pride er «Fira mångfalden», og smykkedesigner Evfa Attling har spesialdesignet et smykke til årets festival.

Smykkedesigner Evfa Attling, som er gift med artisten Eva Dahlgren, har designet årets Stockholm Pride-smykke.
Publisert Sist oppdatert

Hvert år produserer Stockholm Pride en såkalt «DogTag» til festivalen. Smykkedesigner Evfa Attling produserte den aller første for 25 år siden. I år returnerer hun som «DogTag»-designer.

Årets festival feirer 25-års jubileum og går av stabelen fram til 5. august. Den offisielle åpningen er onsdag 2. august, og årets tema er «Fira mångfalden»,

– Under festivalen kommer mangfoldet til å merkes i alle deler av programmet: på scenen i Pride Park, i Pride House og i paraden. Det finnes noe for alle, sier festivalsjef Mia Modin.

Mangfoldstemaet er noe Attling også lar gjenspeile i sitt DogTag-design.

– Min første DogTag designet jeg for 25 år siden, akkurat da jeg startet smykkekarrieren min, sier Evfa Attling.

– Den gang hadde jeg en smykkebutikk i Hornsgatspuckeln, like ved Prideparken i Tanto. Ettersom det var på Söder så jeg hundrevis som bar min DogTag. Det var fantastisk. Derfor ble jeg glad da jeg ble spurt om å designe årets DogTag.

– Vi er superstolte over at Evfa Attling designer vår jubileums-DogTag, sier leder Fredrik Saweståhl.

– Sirkelen sluttes etter at Attling designet den første i 1998. Årets DogTag er et historisk høydepunkt. Vi ser oss tilbake og samtidig fremover.

Høydepunktet under Stockholm Pride er selve paradedagen lørdag 5. august. Paraden starter kl. 13 fra Norr Mälastrand og går hele 4,5 kilometer før den ender opp i Östermalm idrottsplats.

Info og fullt program: stockholmpride.org

 

Powered by Labrador CMS