Film

Rekordlave seertall for kontroversielle J.K. Rowlings seneste film

«Fabeldyr: Humlesnurrs hemmeligheter» havnet på kinotoppen, men gjorde det oppsiktsvekkende dårlig i forhold til alle de andre filmene i «Harry Potter»-universet.

J. K. Rowling har de siste årene markert sin motstand mot transbevegelsen. Her er hun på den røde løperen under åpningen av tredje film i «Fabeldyr»-serien, som hadde premiere denne helgen. Under premieren ville hun ikke snakke presse eller la seg avfotografere sammen med skuespillerne i filmen.
Publisert

Den tredje filmen i «Fabeldyr»-filmserien, en etterfølger til «Harry Potter»-filmene som tar oss tilbake til 1920-tallets trollmannsverden, hadde verdenspremiere denne helgen. Filmen har et anntatt budsjett på rundt 200 millioner dollar og tjente inn en mager sum på 43 millioner doller under den amerikanske åpningshelgen.

Seriens forrige film «Fabeldyr: Grindelwalds Forbrytelser», tjente inn 62 millioner i 2018, mens «Fabeldyr og hvor de er å finne», tjente 74 millioner dollar under åpningshelgen i 2016.

«Fabeldyr: Humlesnurrs hemmeligheter» hadde derimot en sterk åpningshelg i Kina, der den tjente inn 193 millioner dollar. Her ble imidlertid replikkene som nevner Professor Albus Humlesnurr sitt forhold til trollmannen Grindelwald sensurert.

Hovedrolleinnehavere omringet av skandale

Den seneste filmen i «Fabeldyr»-serien har de siste ukene vært omringet av flere kontroverser.

Seriens tidligere hovedrolleinnehaver Johnny Depp (Grindelwald) ble nylig anklaget for vold mot kona. Depp fikk sparken og ble erstattet med danske Mads Mikkelsen. I senere tid har Depp nektet straffskyld.

Depp er ikke den eneste skuespilleren det stormer rundt. Ezra Miller nylig ble arrestert på Hawaii under det som omtales som et dop- og alkoholrelatert sammenbrudd.

Miller, som spiller Credence Bareborne, skal blant annet ha angrepet en mann som spilte dart og tatt mikrofonen fra en kvinne som sang karaoke fordi hennes valg av Lady Gaga-sang ikke falt i smak hos skuespilleren.

Misfornøyd med Rowling

Tross kontroverser blant skuespillerne, er det fremdeles forfatter J. K. Rowling som møter mest motstand. Rowlings utspill om transkvinner har fått trofaste fans og seriens skuespillere til å reagere.

Warner Brothers, produksjonsselskapet bak «Fabeldyr»- og «Harry Potter»-seriene, har enda ikke startet arbeidet med de planlagte fjerde og femte filmene i «Fabeldyr»-serien. De har heller ikke offentliggjort noen premieredatoer. Warner Brothers har ikke uttalt seg om Rowlings transkommentarer.

Da «Fabeldyr»-serien ble lansert i 2016, var Rowling kjent som forfatteren bak en av de mest suksessfulle bokseriene i verden. I 2019 gikk hun hardt ut mot transpersoner på Twitter. Siden den gang har hun gjentatte ganger videreformidlet historier om barn som blir tvunget til å skifte kjønn.

Rowling har ikke nevnt verdenspremieren på Twitter for sine mer enn 14 millioner følgere. Kontoen har likevel ikke vært stille. Den siste tiden har hun hyppig postet oppdateringer med kvinne- og transrelatert tematikk.

Powered by Labrador CMS