Musikk

Falitos hyperpop

Hyperpop-prins Falito er ute med ny låt om oppvekst, skeiv identitet og å finne styrken i å være annerledes.

«For meg har musikk handlet om å finne meg selv», sier Falito, som slipper låta «Boys Will Be Boys».
Publisert

Falito er en ikke-binær artist fra Haugesund, som kombinerer hyperpop og kommersiell pop til et særegent lydbilde. Han henter inspirasjon fra sin multikulturelle oppvekst, popkultur og en livslang lidenskap for popstjerner.

«For meg har musikk handlet om å finne meg selv, eskapisme og ren eufori gjennom lyd», sier Falito, som er ute med låta «Boys Will Be Boys».

«Boys Will Be Boys» er en poplåt med elementer fra pop, hyperpop og drum and bass, smeltet sammen til en personlig reise gjennom Falitos oppvekst.

Han følte aldri at han passet sammen med guttene eller jentene, og falt mellom vennegruppene. Sangen kulminerer i en triumferende finale hvor Falito finner styrke i sin unike identitet og snur smerten fra barndommen om til styrke.

«Låten var vanskelig å skrive, siden den er så sykt personlig. Jeg hadde en bestevenn som måtte velge mellom guttegjengen og meg, og da han valgte gjengen føltes det bare så utrolig rart og urettferdig», sier Falito.

Som ikke-binær har Falito brukt musikken som verktøy.

«Identitet er flytende, og jeg tror man kan finne mye selvtillit og kraft gjennom å uttrykke seg. For meg har popmusikk blitt et medium hvor jeg kan skape meg selv.»

«Boys Will Be Boys» er tredje single ute fra Falitos kommende EP.

Powered by Labrador CMS