-Jeg savner et velbegrunnet standpunkt hos politikerne. Ved å åpne opp for surrogati i Norge kunne man selv bestemt hvordan det skal legges opp og styres. Istedet tvinges folk til ulovlig surrogati, sier Vegard Henriksen.Click to add image-byline

DRØMMEN SOM BRAST

Vegard Henriksen er singel og dro til USA for å få barn ved hjelp av en eggdonor og en surrogat. Ti måneder, tre forsøk og 700 000 kroner fattigere, har han nå avfunnet seg med at han aldri skal bli far.

Publisert Sist oppdatert

9. februar 2017. Alarmen går. Det er bekmørkt på rommet. Han får tak i telefonen på nattbordet og ser på klokka: 04.31. Umenneskelig tid. Han skal på jobb, men har heldigvis en kort dag. Han dusjer søvnen ut av øynene, og er fortsatt groggy når han tar på seg uniformen. Så husker han det. Det er i dag han skal ha Skype-møte med surrogatbyrået. Han er plutselig ikke trøtt lenger.

– Ønsket om å få barn har bare blitt sterkere og sterkere. Det er noe som har manglet i livet mitt, forteller Vegard Henriksen, når Blikk møter ham.

Er jeg egoistisk?

Som homofil og enslig er det ikke problemfritt å få drømmen til å gå i oppfyllelse. Han har noen få vanskelige valgmuligheter. Han kunne fått barn med et lesbisk par. Det hadde kanskje vært den raskeste, enkleste og garantert billigste måten å gjøre det på. Men tanken på bare å være helgepappa, å få annenhver jul, nyttår og påske, frister ikke. Vegard vil oppdra barnet sitt selv. Han vil ha sin egen familie.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS