Hun regnes som en av Norges mest fremadstormende musikere, og hylles for sitt dyktige gitarspill og vakre poplåter.

Den store kjærligheten

Fay Wildhagens store kjærlighet er musikken. – Familien og nære folk vet at de er en god nummer to i mitt liv.

Publisert Sist oppdatert

Før skrev hun bare for seg selv.

– Nå er det annerledes, og det må jo det bli når det står et plateselskap og et publikum og venter på andre siden av skriveprosessen. Det blir et indre press, som det koster å skyve bort, sier gitarist, sanger og låtskriver Fay Wildhagen.

Blikk møter henne på Blå i Oslo, like i forkant av den forestående sommerturneen, og bare et par måneder etter at hun fikk kjærlighetslivet sitt kringkastet i beste sendetid på «Lindmo». Musikeren som dro helt alene til ei hytte på fjellet en hel måned for å skrive andreskiva, og aller helst vil la musikken komme foran artisten, ble plutselig outet og landskjent som kjæresten til NRK P3-profilen Silje Nordnes.

– Jeg tror alle ble ganske sjokka da det skjedde. Men for oss var det ikke noe farlig eller skummelt. Jeg er egentlig glad for at det var Markus (Ekrem Neby i «P3morgen». Red.anm) som gjorde det. Han er jo en slags løs kanon. Så heller slik enn at det skulle skje på en rød løper, som ville vært kleint, eller i en «God kveld, Norge»-reportasje, sier Fay og fremholder at situasjonen, at hun selv ikke ville stått fram av egen vilje, ville vært den samme om kjæresten også hadde hatt et annet kjønn.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS