På NRK- programmet «Lindmo» i mars i fjor ble det kjent at Fay Wildhagen er kjæreste med tidligere programleder i P3morgen, Silje Nordnes.

En trøstende klem fra Fay Wildhagen

I april slipper Fay Wildhagen sitt tredje album, liveplata «Leave Me to the Moon».

Publisert Sist oppdatert

Les også

Debutalbumet «Snow» ble nominert til Spellemannspris, og i 2018 kom oppfølgeralbumet «Borders» som hun nok en gang ble nominert til to Spellemannpriser for.

I et intervju med Blikk i forkant av fjorårets sommerturné, fortalte 26-åringen at hun brukte tid på å finne ut hvem hun er. Førsteskiva «Snow» bærer preg av denne eksistensielle utforskingen.

«Du kjenner at det er noe som skurrer når alle venninnene snakker om gutter. Du melder deg litt ut, og du slutter å bli spurt fordi du ikke vil bli spurt. Jeg hadde veldige forsvarsmekanismer. Jeg avskrev ingenting. Men jeg hadde heller ikke så sterkt behov for å finne ut av meg selv siden jeg følte jeg hadde kontroll på resten av livet. Jeg var god på venner, familie, og musikken. Og jeg var veldig komfortabel med å la musikken fylle et rom som kanskje kunne bli fylt med noe annet. Musikken ble min store kjærlighet. Jeg og musikken levde i et slags samliv. Og jeg var utrolig lojal mot den. Det var i grunnen fint, men kanskje også trist», fortalte hun til Blikk den gangen.

– Det føltes så surrealistisk og stort å ha med seg en artist med så mye tyngde som Ane Brun. Hun ga låta noe jeg ikke visste den hadde, sier Fay Wildhagen om sin nye singel fra livealbumet «Leave Me to the Moon».

En trøstende klem

Hun verken ville eller vil definere seg, selv om hun har all respekt for alle som trenger det. Hun vil være hele seg, uten andre merkelapper enn å være Fay Wildhagen.

Different

We cannot flee the sun

I tried forever

But there's nowhere to run

Study to cover up

Live as another

And try not to be stuck

So don't you hide away

Live in the shadows of an early escape

Don't you know the feeling when it feels so right

Don't you know the feeling that you just can't fight I can't beat the feeling of this blooming pride

When I'm next to you

Don't you know that feeling when it feels so right

Running from believing, no we just can't hide

There's a beauty being different, just a different kind I'll be next to you

We are different I tried to be the same

Strive to become and have a place in the game

But I've been a sleep too long

My heart missed the beat to my favorite song

Watch the days slip away

Like sand through my fingers but how long do I wait

And…

«Jeg har ikke lyst til å være hun skeive som spiller gitar. Samtidig føler jeg et ansvar for dem som kommer etter. Det er veldig gøy at girl in red kan synge ‘I wanne be your girlfriend’. Jeg håper at noen kan finne trøst i mine låter også, men kanskje på en annen måte».

Definitivt vil mange skeive som føler på utenforskap og annerledeshet, finne trøst i låta «Different», som artisten slapp på singel i september.

«Jeg sier i låten at jeg er stolt av å være den jeg er, og det koster litt. Men det handler om at man har funnet sin plass. Dette har nok noe med Silje å gjøre. Sangen er skrevet fra et lykkelig ståsted. Jeg håper at den kan kjennes som en klem, som en trøst fra en litt ung voksen som er blitt vant til sin egen annerledeshet», sier Wildhagen som skulle ønske at hun selv hadde en sånn låt da hun var yngre.

Bart i barnehagen

«Jeg har alltid følt på annerledeshet, enten det har handlet om å være høyere enn de andre, eller å være jente og spille gitar. Det er en slags seier over samfunnets normer, å lykkes med å gå sin egen vei», sier Wildhagen som i et VG-intervju fortalt at da hun gikk i barnehagen, skulle hun ha bart hver dag.

«Så det måtte mamma male på meg. Jeg g tror man kjenner på annerledeshet og utenforskap som barn, også.

Singel med Ane Brun

Fay Wildhagen har siden lyktes med å gå sin egen vei, hun har turnert landet rundt på utsolgt klubbturné og spilt på det meste av landets store festivaler, inkludert en storslått opptreden under Øyafestivalen. Og det er live på scenen at artistens musikk virkelig kommer til rette, og sammen med et stjernelag av musikere formes nye opplevelser hver gang. Det er dette som nå også platekjøpere skal få gleden av. I begynnelsen av mars kom første smakebit av hennes nye live-album, «Leave Me to the Moon», som ble spilt inn i Oslo Konserthus i november i fjor.

På den ferske singelen «When I Let Go» fra livealbumet, har hun med seg Ane Brun.

«Leave Me to the Moon» er et forsøk på å ta tilbake musikken slik jeg husket den var for meg i begynnelsen, lekne bandøvinger i kjelleren til mamma der vi fant ut av hvordan det skulle låte ved å spille sammen. Jeg har lenge kjent en trang og et savn etter å sitte samlet igjen, og alt det innebærer; spille i samme rom, reagere på hverandres tonespråk, og på den måten blåse et liv i låtene de ellers kun får i konsertsammenheng», forteller Fay i en pressemelding.

12-tommeren av livealbumet gis ut i forbindelse med Record Store Day 18. april og slippes digitalt fredag 24. april.

Powered by Labrador CMS