The Handmaid’s Tale

Fødemaskin på flukt

I en nær framtid, der fødselstallene har gått ned grunnet barnløshet, har konservativt kristne gått til revolusjon og tatt over makta i USA.

Publisert Sist oppdatert

HBO-SERIEN «THE HANDMAID’S TALE», basert på Margaret Atwoods legendariske roman, har nå sluppet deler av sesong 3 på HBO. Homotemaet har nå fått en betydelig større plass i historien.

Serien har fått en popularitet få kunne ha forestilt seg. Første sesong ble lansert samtidig med at Trump vant presidentvalget. Hans kommentarer om tafsing på kvinner, samt hans tiltak som kraftig reduserte kvinners tilgang til abort og fjerning av økonomisk støtte til organisasjoner som jobber for tryggere seksuell helse, bidro til at serien framsto som oppsiktsvekkende aktuell.

I en nær framtid, der fødselstallene har gått ned grunnet barnløshet, har konservativt kristne gått til revolusjon og tatt over makta i USA. De kvinnene som fortsatt er fruktbare, har blitt fødemaskiner for herskerklassen, og menneskerettighetene er fjernet. Ikke bare er kvinner uten rettigheter, men homofile arresteres og drepes som kjønnssvikere.

Dette samfunnets syn på skeive har allerede kommet noe fram i seriens to første sesonger, særlig gjennom skildringen av sidekarakteren Emily. Hun er lesbisk, men har som andre fruktbare blitt satt til å føde barn for de rike. Hennes evne til å bære fram barn er det eneste som holder henne i live. I den nye sesongen blir hennes skjebne en større del av historien. I sesong to klarte hun å flykte til Canada, dit hennes kone og sønn hadde dratt før revolusjonen. Nå må hun forsøke å plukke opp trådene igjen med familien sin etter lang tid med misbruk og tortur.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS