Serie

Tom Hollander som Truman Capote i miniserien «Feud: Capote Vs. The Swans». forteller .

En dandys fall

Miniserien «Feud: Capote Vs. The Swans» forteller historien om Truman Capote sin omgang med sosietetkvinnene i New York, som endte med fordervelse.

Publisert

«FEUD» ER EN amerikansk antologiserie der hver sesong fungerer som en enkeltstående gjenfortelling av historiske hendelser. Serieskaper er den prisbelønte homofile regissøren Ryan Murphy. I 2017 kom første del i antologien; «Feud: Bette and Joan». Den handlet om den intense rivaliseringen mellom Hollywood-stjernene Bette Davis og Joan Crawford. 

Nå, sju år senere, er andre del av antologien ute: «Feud: Capote Vs. The Swans». Gus Van Sant, en av Hollywoods mest profilerte homser, har regisserte de fleste av de åtte episodene.

Truman Capote (1924 – 1984), var en blasert homofil dandy, selskapsløve, forfengelig posør og beregnende egosentriker. Men den amerikanske forfatteren var også sjarmerende og begavet. Han ble kjent for boka «Breakfast At Tiffany’s» (1958), men det store gjennombruddet kom da han gikk løs på en mordhistorie fra virkeligheten og skapte det han kalte en «dokumentarroman». Både kritikere og publikum omfavnet «In Cold Blood» (1966) som ble et pionerarbeid i «true crime»-genren. 

«Feud: Capote Vs. The Swans» forteller historien om da Capote gjorde seg til hjertevenns med en gruppe glamorøse sosietetskvinner i New York som han kalte for «svanene»; Barbara «Babe» Paley, Slim Keith, C.Z. Guest og Lee Radziwill. Disse spilles i serien av kjente skuespillere som Demi Moore, Chloë Sevigny, Naomi Watts, Molly Ringwald, Calista Flockhart og Diane Lane. 

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS