Film

Pris til skeiv film

Dokumentaren «Anhell69» vant pris i konkurranseprogrammet Dok:Sør under Film fra Sør i helgen. Tidligere i år vant den ungdomsprisen under Oslo/Fusion.

Publisert Sist oppdatert

 «Anhell69» er en prisvinnende neo-noir dokumentar med en punkrock-estetikk som utforsker drømmer, tvil og frykt i en generasjon som har mistet troen på en fremtid, og en ung regissørs kamp for å fortsette å lage film. Filmen vant ungdomsjuryens pris for beste dokumentar under årets Oslo/Fusion. I helgen hentet filmen inn nok en pris for beste dokumentar under Film fra Sør.

I konkurranseprogrammet Dok:Sør konkurrerte «Anhell69» med 10 dokumentarfilmer om hovedprisen for dokumentarfilm. Juryen har bestått av Daniil Ryvænge, Elise Maria Høkaas og Jonathan Halvorsen, som valgte «ANHELL69» av Theo Montoya som årets Dok:Sør-vinner. 

 «DOK:SØR-prisen tildeles en film som kaster et nært og gripende lys over hverdagen til en sårbar gruppe mennesker i Medellin, Colombia. Gjennom filmens fortellerteknikk blir publikum dypt engasjert i en personlig reise, utfoldet på en fri og levende måte. Historien utspiller seg i et miljø preget av unge mennesker med flytende seksualitet og et presserende behov for selvuttrykk, alt innenfor rammene av et samfunn som preges av vold og minoritetsfiendtlighet.

 Filmen utforsker komplekse temaer som oppvekst, drømmer, håp og død, formidlet gjennom et poetisk og visuelt filmspråk, støttet av et unikt karaktergalleri. Filmen lever og puster gjennom den rike historien den ønsker å formidle, samtidig som filmskaperen ikke unngår å dele innsikter fra den organiske prosessen bak filmens tilblivelse. Filmens dybde understreker betydningen av å tillate full frihet for individuell seksualitet og belyser konsekvensene av å begrense kjærlighet i samfunnet. Den skaper en resonans som går utover lerretet, og etterlater publikum med refleksjoner om inkludering og viktigheten av å omfavne mangfoldet i menneskelig kjærlighet», heter det i juryens begrunnelse.

 

Powered by Labrador CMS