Film

Alexia har tatovert «Love Is a Dog From Hell mellom brystene sine. Den er et rødt flagg for alle som ønsker å komme nær. For ingen «får» Alexia.

Alexia venter barn med en Cadillac

Publisert Sist oppdatert

Mange husker nok Julia Ducournaus kannibalistiske debutfilm «Raw» fra 2016, og i årets Gullpalmevinner fra Cannes, «Titane», lar hun alt som måtte foregå i sitt villeste, mørkeste indre få fritt utløp i en unik og grenseoverskridende skrekk-thriller.

Danseren Alexia (Agathe Rousselle) som etter en bilulykke som barn, har fått operert inn en titanplate i hodet (titan er et metall som er svært motstandsdyktig mot varme og korrosjon, ofte brukt i medisinske proteser), jobber på ulike bilshow og promoeventer. Men når en beundrer blir for nærgående, sørger hun for at det er det siste han gjør og legger ut på rømmen. Og en liten drapsrunde.

For å unnslippe politiet, endrer hun utseendet sitt og utgir hun seg for å være Adrien, den savnede sønnen til en traumatisert brannmannen Vincent

(Vincent Lindon, som etter mange års sorg og savn ikke stiller et eneste spørsmål. Situasjonen er for så vidt stabil, men Alexia hadde også intens sex med en av bilene i showet, og resultatet er at hun blir gravid. Forferdet stirrer hun på magen sin som buler ut, brystene som lekker motorolje og den svarte oljen som strømmer ut av skjeden hennes i dusjen. Kroppen hennes er nå på en reise som ikke inkluderer henne … og snart eskalerer alt ut av kontroll.

«Titane» leker med heteronormativitet og kjønnsidentitet, den er tidvis ekstremt brutal, provoserende, vågal og fryktløs original, men samtidig også en vakker historie om familie og tilhørighet. Julia Ducournaus surrealistiske skrekkfilm er en rystende utforskning av kroppen og teknologien.

Den franske filmen var åpningsfilm på Oslo Fusion International Filmfestival i oktober.

Titane har norsk kinopremiere fredag 5. november.

Powered by Labrador CMS