Hedwig til Oslo Pix

Få med deg kultklassikeren «Hedwig and The Angry Inch» under Oslo Pix 12. august.

Publisert

Torsdag 12. august vises «Hedwig and The Angry Inch» på Salt som en del av Oslo Pix-festivalen. Filmen er en musikal, eller rettere sagt en rockeopera, om livet til den kjønnsskeive fiktive rockedivaen og dragartisten Hedwig Schmidt, og hennes band, The Angry Inch.

Showene med The Angry Inch utgjør rammen for fortellingen. Det er gjennom musikken hun forteller om sitt liv og sin ulykkelige historie: Hedwig ble født i østtyskland, som Hansel Schmidt, og oppdratt av en emosjonelt avstumpet mor, etter at faren, en amerikansk soldat, forlot familien. I 20-årene møter Hansel den amerikanske soldaten Luther Robinson. De vil gifte seg og rømme fra Øst-Tyskland sammen, men for å gjøre det må Hansel bli kvinne. Etter en mislykket underlivsoperasjon, emigrering til USA og et dramatisk brudd med Luther står Hedwig igjen alene. Hun gjenoppfinner seg selv – og danner The Angry Inch.

Samtidig som vi følger Hedwig får vi også innblikk i den mer vellykkede rockestjernen, og Hedwigs eks, Tommy Gnosis' turné i USA. Mens Hedwig reiser rundt på gudsforlatte småsteder, gjør Tommy kometkarriere med sangene de to skrev sammen.

Til tross for dårlige salgstall da filmen først hadde kinopremiere i 2001, har den siden oppnådd kultstatus og bygget en stor fanskare – både streit og skeiv.

Regissør John Cameron Mitchell spilte hovedrollen som Hedwig i den originale Off-Broadway-oppsetningen av musikalen i 1998. I filmen fra 2001, hans debutfilm som regissør, spiller han også Hedwig. Denne rollen ble han nominert til Golden Globe-pris for. Filmen vant en rekke priser på festivaler over hele verden, blant annet prisen for beste regi og publikumsprisen under Sundance Film Festival. I senere tid har Mitchell laget spillefilmene «Shortbus» (2006), «Rabbit Hole» (2010) og «How to Talk to Girls at Parties» (2017).

«Hedwig and The Angry Inch» vises torsdag 12. august klokka 21:45 på Salt. Klikk her for mer informasjon på Facebookarrangementet.

Powered by Labrador CMS