Film

Whitney Hustons hemmelige kjæreste

«Whitney Houston: I Wanna Dance With Somebody» tar oss med bak fasaden til et av verdens største popikoner. Der finner vi blant andre ungdomskjæresten og bestevennen Robyn.

Nafessa Williams (til venstre) og Naomi Ackie i «Whitney Houston: I Wanna Dance With Somebody».
Publisert

I den kinoaktuelle spillefilmen «Whitney Houston: I Wanna Dance With Somebody», regissert av Kasi Lemmons og skrevet av Oscarnominerte Anthony McCarten, tas vi med på innsiden av forholdet. Fra Hustons tid som korjente i New Jersey til kometkarrieren som gjorde henne til en av de mest solgte og prisbelønnede plateartistene gjennom tidene.

I filmen får vi også innblikk i Hustons romantiske forhold til Robyn Crawford. De to møttes på en sommerleir i 1980. Da var de henholdsvis 17 og 19 år gamle.

«Vi kunne stole på hverandre med våre hemmeligheter, våre følelser og hvem vi var. Vi var venner. Vi var elskere. Vi var alt for hverandre. Vi forelsket oss ikke, vi var bare. Vi hadde hverandre. Vi var én – det var sånn det føltes», skriver Crawford i memoarboka «A Song For You: My Life with Whitney Huston».

Skrev ned løfter i en bibel

For omverdenen presenterte de seg som «bestevenner».

«Vi snakket aldri om merkelapper, som lesbisk eller homofil. Vi bare levde livene våre og håpet at det kunne fortsette sånn for alltid.»

Men da Hustons karriere begynte å ta av, ble forholdet satt på prøve. I 1982 signerte hun med plateselskapet Arista Records, og Crawford forteller at Huston ble mer og mer redd for at noen skulle oppdage dem.

«Hun sa at hvis folk oppdager oss, vil de bruke det mot oss, og på 80-tallet var det sånn det føltes», skriver Crawford.

Ifølge Crawford skrev de to ned løfter om å aldri være fysiske sammen igjen på sidene i en bibel Huston ga til henne da hun slo opp med Crawford. Men de forble venner. Gjennom 20 år jobbet Crawford tett på ungdomskjæresten, først som assistent og så som kunstnerisk leder.

Ekte kjærlighet

Naomi Ackie spiller hovedrollen som Whitney Huston. Hun forteller at hun aldri hadde takket ja til rollen om forholdet mellom de to kvinnene ikke var en del av filmen.

«Kjærligheten mellom Robyn og Whitney var så ren og ekte og dynamisk», sier Ackie til Attitude.

«Det er så mange flere historier å fortelle. Hvis jeg kan være en del av den representasjonen, på samme måte som Whitney var det for oss da jeg vokste opp, så for all del.»

Powered by Labrador CMS