Film

I filmen «En kvinne i Istanbul» leter Lea (Mzia Arabuli) etter niesen, transkvinnen Tekla, med på reisen er nabogutten Achi (Lucas Kankava)

En sviktet transkvinne i Istanbul

I den kinoaktuelle svensk-georigisk-tyrkiske filmen «En kvinne i Istanbul» følger vi en eldre kvinne på leting etter sin niese, og en unggutt på jakt etter et bedre liv. 

Publisert Sist oppdatert

Den litt besynderlige duoen vi møter i den svensk-georgisk- tyrkiske filmen «En kvinne i Istanbul» (2024) har krysset grensen fra Georgia til Tyrkia. Den eldre kvinnen, Lea, er på leting etter niesen sin, Tekla, og nabogutten Achi letter etter et bedre liv. 

Tekla er transkvinne, og Lea mistenker at hun har flyktet til den tyrkiske metropolen for å komme vekk fra mennesker som har sviktet henne. Med tiden skal også Lea selv komme til å bli mer fanget av Istanbul enn det som var planen. 

Nå er situasjonen imidlertid den at ungutten Achi, som påskudd for å komme ut av sin egen ørkesløshet med far og stemor i et falleferdig hus i Georgia, har løyet for Lea og påstått at han vet om en adresse i Istanbul der han tror niesen hennes bor. Når niesen, naturlig nok, ikke befinner seg på den vilkårlige adressen, går Lea lei av både Istanbul og den umodne nabogutten hun har tatt med seg til ingen nytte. 

Men adressen gutten har løyet frem er allikevel ikke helt tilfeldig. For å bringe et snev av troverdighet til adressen, har han sørget for å hente den fra et Google-søk på herberger for transpersoner, og en rekke tilfeldigheter, eller kanskje er det snakk om Istanbul-magi, gjør at heller ikke Lea helt klarer å gi slipp på tanken om at Tekla finnes et sted der ute. 

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS