Kultur

Golden Globe til Cate Blanchett og Ryan Murphy

Stjernedryss under nattas Golden Globe-utdeling i Los Angeles.

Cate Blanchett og Ryan Murphy.
Publisert

Manusforfatter og filmprodusent Ryan Murphy ble hedret med Carol Burnett-prisen under nattas utdeling av Golden Globe-priser i Los Angeles. I takketalen trakk han fram innsatsen mange skeive skuespillere har gjort for å bane vei for de som kommer etter. Murphy, som selv er homofil, sa at disse skuespillerne representerte håp og fremgang.

Murphy har laget og produsert en rekke serier, mest kjent er seriene «Glee», «American Horror Story», «American Crime Story», og serien «Pose» som portretterer New Yorks ballroom-kultur.

«Mitt oppdrag er å ta de usynlige, de uelskede og gjøre dem til heltene jeg lengtet etter å se, men som aldri var synlige i popkulturen», sa Murphy i takketalen.

Murphy takket også prisutdeler Billy Porter, kjent fra serien «Pose», som en av de mest ikoniske skuespillene i sin generasjon.

En annen skuespiller kjent fra «Pose», Michaela Jae Rodrigues, fikk pris for sin rolle i serien, og fikk stående applaus av salen.

Cate Blanchett vant som beste drama-skuespiller i filmen «Tár», hvor hun spiller den lesbiske komponisten Lydia Tár. «Tár» har premiere på norske kinoer 10. mars.

Powered by Labrador CMS