Film

Klar for Oscar – men hva skal hun ha på seg?

«Hva skal en lesbe ha på seg under utdelingen», undrer Heidi Arnesen, som er nominert til Oscar. Filmviter og dresspesialist Brita Møystad Engseth gir råd.

Produsent Heidi Arnesen er klar for Oscarutdeling i mars.
Publisert Sist oppdatert

Produsent Heidi Arnesen og produksjonsselskapet Cylinder er nominert til Oscar for kortfilmen «Nattrikken». Neste stopp er Los Angeles og Oscar-utdelingen i mars.

– Filmen er skeiv, jeg er skeiv, og på Oscar-utdelingen har vi ørene og øynene til hele verden på oss, sier Heidi Arnesen.

I juni i fjor vant den skeive kortfilmen «Nattrikken» prisen «best narrative short» på Tribeca Film Festival i New York. Av rundt 7 200 innsendte kortfilmer fra hele verden gikk «Nattrikken» hele veien til topps i sin kategori. Nå skal kortfilmen kjempe om den gjeve Oscar-statuetten.

Filmviter Brita Møystad Engseth.

Kjole og hvitt?

«Nattrikken» er laget av regissør Eirik Tveiten og produsentene Heidi Arnesen og Gaute Lid Larssen for produksjonsselskapet Cylinder, og nå skal gjengen av gårde til prisutdeling i Los Angeles i mars.

– Heidi Arnesen kan gå for kjole og hvitt, sier Møystad Engseth til Blikk.

– Men da med åpent bryst, altså bare vest. Man må by litt på seg selv. Men går hun for kjole kan Chanel være noe. Den siste visningen deres hadde noen klassiske 60-talls inspirerte kjoler. Litt Twiggy-aktige, som ser råflotte ut. Min beste anbefaling er langt trangt skjørt med en smokingvest over. Hva hun nå velger, så sier jeg tvi tvi og håper dere vinner, sier Brita Møystad Engesth.

Heidi Arnesen tar anbefalingene fra Møystad Engesth til etterretning, men har allerede bestemt seg for at det blir farger.

– Vi er flere som reiser, og mennene skal ha smoking. Da tenker jeg at vi kvinnene må skille oss ut, sier Arnesen som tar imot Blikk i et showroom i Bjørvika i Oslo. Arnesen er i full gang med å prøve antrekk sammen med skuespiller Sigrid Husjord, som har hovedrollen i «Nattrikken».

Skal man på fest med Elton John er det viktig å glitre.

Fester med Elton John

Arnesen flyr inn og ut av prøverommet med klær som bærer navn som «disco», «rave pants» og «glamour». Perfekt for en Oscar-fest med andre ord.

– Det holder ikke bare med ett antrekk. Vi må ha antrekk til selve utdelingen, men så er det først lunsj, som krever et eget antrekk. Siden er det etterfest med Elton John, som alltid inviterer de skeive som er nominert. Og den festen krever glam, sier Arnesen som har falt for sølvbukser og en overdel som drypper av paljetter. Nok glam til å imponere Elton John.

Til selve utdelingen har Arnesen valgt en paljettkjole.

– Jeg har aldri hatt på meg en slik kjole i hele mitt liv. Den er jo veldig glamorøs. Litt «Dynastiet», og jeg føler meg som en blanding av Krystle og Alexis, haha!

Skuespiller Sigrid Husjord har hovedrollen i «Nattrikken».

Skeiv film og skeiv produsent

Heidi Arnesens kortfilmdebut «Dual Of The Senses» fra 1991, og «Spinning», som vant priser ved blant annet NYC Short Film Festival og Skeive Filmer, fra 2007 ble i fjor vist på Kortfilmfestivalens skeive retrospektive program. Arnesen har også regissert og produsert tv-serier som «Hotel Cæsar», «Alt for Rognan», «Kjendisbarnevakten» og «Den magiske kroppen». Dette er hennes første Oscar-nominasjon, og hun skal bruke anledningen til å løfte det skeive perspektivet.

– Derfor er jeg opptatt av å ha på meg noe som signaliserer det skeive. Gjerne noe regnbueaktig. Noe som gjenspeiler fargene «våre», fordi filmen er skeiv, jeg er skeiv, og på Oscar-utdelingen har vi ørene og øynene til hele verden på oss. Da er det viktig å bruke anledningen for det det er verdt, sier Heidi Arnesen til Blikk.

Den 95. Oscar-utdelingen blir avholdt 13. mars i Dolby Theatre i Hollywood i Los Angeles.

Heidi Arnesen er klar for Oscarutdeling i Los Angeles i mars.
Powered by Labrador CMS