Kino

Mini-Zlatan og verdens beste onkel

Ella blir sjalu når onkel Tommy får jeg kjæreste. Den svenske filmen «Mini-Zlatan og verdens beste onkel» har norgespremiere fredag 6. mai.

Mini-Zlatan og verdens beste onkel.
Publisert

Ella, Mini-Zlatan, ser frem til en drømmeuke sammen med sin favorittonkel og bestevenn, Tommy. Men plutselig står en fremmed mann i gangen. Han heter Steve og er Tommys nye kjæreste. Drømmeuken forvandles til en forrykende marerittsuke der Ella gjør alt for å kvitte seg med Steve og vinne tilbake sin beste venn.

Hovedkarakteren i «Mini-Zlatan og verdens beste onkel» er Ella, spilt av Agnes Colliander. Ella elsker fotball, men bare når hun får spille med seg selv. Elle trives best i sitt eget selskap, men likevel har hun en bestevenn, onkel Tommy, spilt av Simon J. Berger, kjent fra to sesonger med «EXIT»-serien.

Agnes Colliander i rollen som Ella.

Ella og Tommy finner på mye moro sammen. De drar i svømmehallen, går på kafe, og mye annet. Men en dag sitter det noen på kjøkkenet til onkel. Han heter Steve, og Ella synes egentlig at han kan reise tilbake dit han kom fra. Men Steve vil visst ikke flytte med det første, for han og onkel Tommy er mere enn bare venner.

Og her starter dramatikken og mange underfundige påfunn fra Ellas side. Hun gjør det meste for å kvitte seg med konkurrenten, slik at hun kan få onkel Tommy for seg selv. Men lykkes hun? Og er ikke Steve egentlig ganske kul? Pija Lindenbaum, en av Sveriges aller fremste bildebokskapere, har skrevet boka om Mini-Zlatan, som når er blitt til kinofilm, regissert av Christian Lo. Filmen er dubbet til norsk med stemmer av blant andre Jakob Oftebro og Frank Kjosås.

Powered by Labrador CMS