Serie

Den russiske realityserien «Jeg er ikke homo» er det mest homo vi har sett på lenge

En av politikerne bak Russlands homopropagandalov er programleder i serien der åtte menn skal bevise at ikke er homo.

Åpningssekvensen i realityserien «Jeg er ikke homo» viser den ene programlederen i bar overkropp på en strand tettpakket med oljede menn.
Publisert

Utgangspunktet i Russlands nyeste realityserie enkelt og klassisk: Åtte menn skal bo sammen i et hus og utsettes for en rekke prøvelser. Men i «Jeg er ikke homo» er det ingen parseremonier eller skjulte ekser.

Hver uke sendes en av mennene hjem, helt til de finner den ene homofile mannen som «gjemmer seg» i huset. Samtidig skal de resterende syv understreke at de er veldig, veldig streite.

Mennene får besøk av mannlige strippere. Her må den homofile passe på og ikke «avsløre seg» under lap dance.

Det er lett å le av at intensjon (å hente ut homofile) og utfall (å vise veldig mange homofile menn på tv, tross Russlands forbud mot dette). Likevel er serien er like tragisk som den er hysterisk.

Politikeren Vitaly Milonov er en av programlederne i serien. Han er kjent som en av hjernene bak Russlands «homopropagandalov».

– Avføring er ikke farlig, men det er ganske ubehagelig å se det i gatene. Homoseksualitet er motbydelig. Homofobi er vakkert og naturlig, sa Milonov i Reggie Yates dokumentar «Gay & Under Attack» fra 2014.

I åpningssekvensen i serien ser vi Milonov lede et tog med sexy kvinner, mens den andre programlederen går over en strand fylt med minst like sexy (og minst like leddkledde) menn. Ekstremt homo, med andre ord.

Ironien ser imidlertid ut til å ha gått produksjonsteamet hus forbi.

I åpningssekvensen kan Milonov sees foran et tog av lettkledde damer.

Hele første episode ligger ute på YouTube. Se den som orker:

Powered by Labrador CMS