«Bohemian Rhapsody» er en hyllest til Queen, musikken og ikke minst vokalisten Freddie Mercury, som spilles av den heterofile amerikanske skuespilleren Rami Malek.
«Bohemian Rhapsody» er en hyllest til Queen, musikken og ikke minst vokalisten Freddie Mercury, som spilles av den heterofile amerikanske skuespilleren Rami Malek.

QUEEN UTEN QUEER?

Allerede før premieren på «Bohemian Rhapsody», surret Oscar-ryktene rundt Rami Malek for rollen som Freddie Mercury. Samtidig beskylder kritikere filmen for å «heterovaske» den legendariske rockestjerna.

Publisert Sist oppdatert

Queen begynner og slutter med Freddie Mercury. 27 år etter hans død er han fortsatt det viktigste medlemmet i rockegruppa. Men «Bohemian Rhapsody» handler om hele Queen, og ikke bare om vokalisten. Filmen følger oppturer, produksjonen av bandets ikoniske låter og Mercurys flamboyante sceneopptredener fra starten i 1970, men også nedturene etter bruddet hans med bandet, og til slutt gjenforening og den legendariske Live Aid-konserten i 1985.

Malek som Mercury

Opprinnelig skulle den engelske komikeren og skuespilleren Sacha Baron Cohen spille Freddie Mercury i filmen «Bohemian Rhapsody», men de gjenlevende bandmedlemmene ville ikke ha en komiker, de gikk for den homofile «Skyfall»-skuespilleren Ben Whishaw –også kjent fra tv-serien «The Hour».

Men etter mye om og men ble det til slutt heterofile Rami Malek (37) i rollen som den legendariske vokalisten og frontmannen i Queen. Malek er mest kjent fra tv-serien «Gilmore Girls» og for rollen som computerhacker i «Mr. Robot», som han fikk en Emmy for. For Blikks lesere er han kanskje også kjent som den homofile tenåringen «Kenny» i FOXs komiserie «The War at Home».

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS