I sesong 2 av Netflix-serien «Special» er det opprinnelige 15-minutters formatet nå utvidet til åtte halv- times episoder.

Ny sesong, men det blir den aller siste

Publisert Sist oppdatert

For ihuga fans er det en god nyhet at det kommer en ny sesong, men dårlig nytt at den blir den aller siste. I Netflix- serien «Special» harselerer serieskaper og forfatter Ryan O’Connell med omgivelsenes reaksjon på at han har cerebral parese og er homofil. I første sesong som hadde premiere i april 2019, har han selv hovedrollen som Ryan, en mann i slutten av 20-årene som har blitt overbeskyttet og dullet med av mora hele livet.

Han har dårlig selvbilde på grunn av sykdommen sin, og tør ikke å kontakte noen på Grindr. I et forsøk på å komme ut av isolasjonen, skaffer han seg en praktikantjobb som innholdsskaper på nettstedet Eggwoke. Sjefen er ei gledesløs heks som ikke har problemer med å skvise lidelseshistorier ut av sine ansatte i et forsøk på å produsere flest mulig selvbiografiske essays med klikkbare overskrifter. Allerede første dag på jobb vikler han seg inn i en løgn. Han sier at han har vært i en bilulykke i stedet for å si at han har cerebral parese. Herfra utfolder sesong 1 seg til å bli en morsom, dønn ærlig og tidvis genuint rørende historie om å være skeiv og funksjonsvariert i en verden som bare gir deg valget mellom to roller: Stakkarslig offer eller tapper overlevende.

O’Connell har basert serien delvis på egne erfaringer. Som yngre pleide han å fortelle at han hadde vært i en bilulykke for å slippe å bli kategorisert som funksjonshemmet. I et intervju med BuzzFeed fortalte serieskaperen at han følte seg forpliktet til å skildre både skeive og folk med funksjonsvariasjoner på en god og respektfull måte. Målet hans er å bidra til at folk blir bevisste egne nedlatende holdninger. Det var likevel ikke helt enkelt for ham å lage «Special». Nesten ingen serier har folk med funksjonsvariasjoner i sentrale roller. Men skuespilleren Jim Parsons, kjent fra «the Big Bang Theory» og mannen hans Todd Spiewak, plukket opp serien og produserte den.

«Special» er unik på mange vis. Først og fremst fordi O’Connel ikke sparer på kruttet. Scenen hvor Ryan har sex med en vennlig, mannlig sexarbeider (Brian Jordan Alvarez) er fantastisk. I tillegg til å være et komisk og realistisk portrett av homosex, er det mest sannsynlig også seriehistoriens første sexscene med en funksjonsvariert mann. Og O’Connell har lovet fansen enda mer homosex i sesong 2.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS