Film

SKEIV KONGELIG ROMANSE

I «Red, White & Royal Blue» skaper Nicholas Galitzine som prins Henry, og Taylor Zakhar Perez som Alex Claremont-Diaz, en aldri så liten skandale.

Publisert

 «Red, White and Royal Blue» er basert på en bestselgerroman av den skeive og ikke-binære amerikanske forfatteren Casey McQuiston. 32-åringen vokste opp i Baton Rouge i Louisiana, og har fortslt til Time Magazine at hen bevisst skriver til og om skeive. Målet er å hjelpe andre til enklere å slippe unna liknende opplevelser av utenforskap som hen selv erfarte i et evangelisk-kristent miljø i de amerikanske sørstatene. Boka som kom ut i 2019, er oversatt til en rekke språk, men ennå på norsk.

I filmen møter vi de to vakre kjendisene, presidentsønnen Alex Claremont-Diaz (Taylor Zakhar Perez) og britiske Prins Henry (Nicholas Galitzine). USAs fiktive, og første kvinnelige president, Ellen Claremont, spilles av Uma Thurman. Skuespilleren kjent fra blant annet «Kill Bill» og «Pulp Fiction» bidrar sammen med Stephen Fry til at filmen kan nå et større publikum. Fry gjør en kort, men sentral opptreden som fiktiv konge av England mot slutten av filmen.

Handlingen begynner når de to overklassemennene får pressen etter seg. Foranledningen er et kongelig bryllup hvor de i et basketak ender med å ødelegge bryllupskaken. På grunn av presidentmoras avgjørende handelsavtale med Storbritannia, blir Alex tvunget tilbake for å skvære opp. Og i den prosessen faller de to «fiendene» for hverandre. 

Skandalen må avverges. Alex’ mor forsøker tross alt å bli gjenvalgt som USAs president. I tillegg står forholdet mellom Storbritannia og USA på spill. Løsningen blir å late som om Alex og Henry er gode venner. Etter hvert handler det stadig mer om å få andre til ikke å tro på at vennskapet deres er blitt til noe mer. 

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS